-
co się stało
Od kilu dni mam parke A. monstrosa, samiec kopulował z samiczką bez przerwy odkąd je kupiłem, dzisiaj patrze a samiec kopuluje z wylinką a samica po wylince i bez jedenej łapy... Co jest grane, czy straszyki kopulują przed osiągnięciem dorosłości?? Czy mam samca zdjąć z wylinki, bo on cały czas z nią kopuluje !!!!!POMOCY!!!!!!!!!!
-
Re: co się stało
Sluchaj nie znam sie na straszykach ale: skoro samica przeszla wylinke to go morzesz zdjąc chyba ze nie siedzi na wylince tylko na samicy, ale z tego co piszesz to na "wylince" czyli na skorze po zwierzaku zdejmij go i daj cos na uspokojenie hormonow:P <joke>. Ludziom tez zdaza sie "kopulowac" przed osiągnięciem dojrzałości !!!:P
Co do samicy, jesli jest juz blizko imago to nie usuwac calej konczyny, bo nie odrosnie, moze sie zregeneruje z pozostalosci, chyba ze nic nie zostalo !
Niech sie wypowiedza specjalisci!
-
kończyna została w wylince, i jak ją już zastałem, to już była całkowicie oderwana od ciała, samca ściągnąłem z wylinki i od razu dopadł samice i znów z nią kopuluje, mam nadzieje że już jest imago.
-
Jesli samiczka jest imago to jej noga nie odrosnie :[ ale jest tego dobra strona bedzie miala male:P
-
-
Uprawnienia umieszczania postów