Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: CZY MOŻNA TRZYMAĆ RAZEM?

Dadanek
    Guest

CZY MOŻNA TRZYMAĆ RAZEM?

Mam pytanie: Czy można trzymać razem patyczaki Rogate, Wietnamskie i Indyjskie?

Bziak
    Guest

Re: CZY MOŻNA TRZYMAĆ RAZEM?

tak niema nic przeciwko temu sa to lagodne gatunki mozna je trzymac razem tylko zeby mialy duzo miejsca i pokarmu pod dostatkiem bo jak im tego nie zapewnisz moze dojsc do kanibalizmu

Dadanek
    Guest

Dzięki wielkie

Dadanek
    Guest

A ile moge trzymać w terra 60x30x25?

Bziak
    Guest

dosyc duze akwarium ja mam troche dluzsze ale wezsze a wysokosc mam podobna z tego co rozmawialem z kumplem ktory juz troche choduje w wiekszych terrach i on mi mowil ze moge trzymac kilkadziesiat osobnikow trudno powiedziec ile mozesz trzymac :/ sam dojdziesz do tego z czasem jak bedziesz mial ich za duzo to ktores ci zmoga zniknac (kanibalizm) i wtedy bedziesz wiedzial ile im mniejsze sa tym mozesz wiecej ich trzymac ale jak podrosna to bedzie za malo miejsca :]

Saurus
    Guest

nie robcie kolesia w jajo bo potem bedzie z kims rozmawial powie ze wsrod patyczakow wystepuje kanibalizm i ze dowiedzial sie tego na forum od hodowcow a ktos mu powie ze w takim razie tu sami idioci a w takim terra to mozesz bardzo duzo ich trzymac, tylko duzo beda jadly

Grochu
    Guest

nie chodzi o typowy kanibalizm, ale niektóe gatunki phasmodea, jeśli występuje zbyt duży ścisk, faktycznie mylą czasem pokarm z kolegami... zbyt inteligentne to te zwierzęta nie są.

Bziak
    Guest

dokladnie grochu :]

Saurus
    Guest

ale nie rogacze, wietnamy i indiany Australijskie lub moze noeogwinejskie (tez zarloczne) owszem, ale te patyczaki nie a poza tym patyczak z uszkodzona noga przezyje a nie znikinie-tak piszecie jakby go mialy zjesc

Dark Raptor
    Guest

Hmmm. Mi się raz tak trafiło, że została tylko noga i kawałek odwłoka. Ale to są tzw. wypadki losowe.

Uprawnienia umieszczania postów