Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: mlode

justka
    Guest

mlode

moje pytanie dotyczy tego czy jest jakis okreslony czas po jakim mozna przeniesc mlode patyczaki z inkubatora ?bo moich sie juz troche naroilo tam.. ponad 30 !!!!

M.I.R.A.S.
    Guest

Re: mlode

ja przenosze ok. 2 h od wyklucia

po moim zdaniem trzeba je przenieść w miare szybko bo mogą paść z głodu.....

justka
    Guest

ok dzieki.. ale tak nawiasem to ty odliczasz czas co do godziny jak sie wykluja ? ;P

MataManX
    Guest

Nie odliczajcie ja przenosze zaraz po tym jak zauważe że coś się wykluło a klują się najczęściej w nocy więc rano już są kilku godzinne. Jesli w inkubatorze jest wilgotno to mogą w nim przezyć kilka dni jednak lepiej żeby od razu miały dostęp do jedzenia. U mnie juz kilkugodzinne patyczaki zaczynały jesc.

Rogacz
    Guest

Nie zdechną z głodu, bo młode zaczynają jeść po ok 3-4 dniach od wyklucia. Najlepiej jest je zaraz przenieść.

Ryba13
    Guest

3-4 dni; u moich wietnamslkich, skrzydlatych czy rogatych było to 0-2 dni. Wsówały bez problemowo

BZYK
    Guest

A Macalomorfa jamaicana jak nie dostanie jedzenia od razu po wykluciu to w zasadzie zawsze pada.

winiok
    Guest

umnie leza w jajeczka leza w torfie u rodziców i same sie kluja jak widze to na drugi dzien przekladam niedawno zaczely sie kluc bo mialem patyczki od l4 roagte i teraz zniosly jajeczka i nareszcze bayby

przemekg16
    Guest

ja przenosze jak mi sie przypomni zeby taam zajrzec. ja nie robie ile czasu od wyklucia dla mnie to nie ma znaczenia tylko nie dluzej niz ok. 3 dni po wykluciu nie powinno sie przenosic bo konczy sie zapas pozywienia ktore mial z jajka.

Uprawnienia umieszczania postów