Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: skorupka przy nodze

justka
    Guest

skorupka przy nodze

witam. pragne sie pochwalic ze doczekalam sie pierwszego potomstwa patykow rogatych ale jest jeden problem.. dwa patyczaki maja problem z odrzuceniem skorupki.. od jakiegos czasu u nugi dynda skorupka.. moczylam woda ale jakos nie skutkuje... macie jakies inne rady jak mu pomoc ??
    pozdrawiam

hanzel
    Guest

Re: skorupka przy nodze

Powinna wystarczyć kropelka wody, odczekaj chwile a potem spróbuj delikatnie oderwać!!
    Aha mam do ciebie pytanie! Ja nie doczekalem sie jeszcze młodych rogatego ale chciałbym zapytac gdzie inkubowałaś jajeczka? Osobno czy może w terrarium z dorosłymi osobnikami?? Jak długo sie kluły?? Ile ich masz??

justka
    Guest

ok to sprobuje pociagnac.. a co do jajek to inkubowalam w inkubatorku z butelki 5l bo w terra to wydaje mi sie ze syf byłby straszny (uzywam recznikow papierowych) lezały jakies 2 miesiace.. noi malutkich patyczkow mam juz 15!!!

Ryba13
    Guest

Niemartw się nawet jak patyk straci nogę, przecież ją zregeneruje. Ale najczęściej w takim wypadku może stracic tylko stopę. Następnym razem przydala by sie ciut większa wilgotność.
    Pozdrawiam.

justka
    Guest

a jak wilgotnosc zwiekszyc ? bo ja juz nakretke polozylam obok..

Dark Raptor
    Guest

Spryskuj inkubator raz na dzień/dwa dni. Powinno wystarczyć. Pilnuj tylko czy nie jest zbyt mokro.

Uprawnienia umieszczania postów