Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: CZy to możliwe ??:/

Mieszany widok

Draco_
    Guest

CZy to możliwe ??:/

Mam problem ((( moje samice rogatych niewiem czy składają jaja :/ coś podobnego jest (od groma) ale mam chyba w tej chwi;li 1 samice dorosłą, a mam sucho a i tak to coś zachodzi pleśną dlaczego ??:/ czy to jajka ??

BZYK
    Guest

Re: CZy to możliwe ??:/

Odchody są niekształtne,a jaja okrągłe szare w plamki. To że jest jedna samica to nie przeszkadza, one się mnożą dzieworodnie.

Rogacz
    Guest

Skoro nie ma dużej wilgotności na pewno to nie jajeczka, poza tym jajeczka rogatych nie są podatne na pleśń. Polepsz wentylację i będzie OK.

Pingwingugu5
    Guest

Spok. Jak masz pleśń to zmień ściółke!! Powąchaj jak patyczak ma w akwarium , jak śmierdzi to nie czekaj aż zatruje się gazami!!! Zmieniaj to podłoże , a jak chcesz dobrze wypatrywać jajka i mieć dobre warunki w akwarium... użuyj papierowych ręczniczków jako podłoża!! Na nim widać idealnie i jajka i odchody!! Zmieniasza ściółkę co dwa dni i nie buj się o pleśń!! U mnie się sprawdza.Co do jajeczek wejdź na http://www.mga.com.pl/~adampl/start.php i opis gatunków tam masz pokazane jak wyglądają jajeczka od patyczaków.

Rogacz
    Guest

Ech, ale z Ciebie specjalista Pingwingugu5, pozatym to wcale nie musi być wina ściółki, ale zbyt małego obiegu w terrarium. Jakie gazy?? Co Ty bredzisz. Aha, i jeszcze jedno.. patyczaki pływają??? Bo w akwarium sie ich nie trzyma. Co do jajeczek to łatwo jest je odróżnić od kup. Są marmurkowe. :-)

Grochu
    Guest

a kupy nie są bezkształne tylko w kształcie herbatników

Predator
    Guest

Ja trzymam patyczaki i straszyki w akwariach z przykrywką z kartonu i mają sie świetnie.

Uprawnienia umieszczania postów