Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: BŁAGAM POMÓŻCIE !!! - straszyk kolczasty

Mieszany widok

kalisz
    Guest

BŁAGAM POMÓŻCIE !!! - straszyk kolczasty

MOJA KOBIETKA ZLOZYLA OKOLO 30 JAJEK A KOPULOWALA OKOLO TYGODNIA PRAWIE BEZ PRZERWY, ALE NIE W TYM TKWI PROBLEM,

OTÓŻ WRACAM SE ZE SZKOLY I WIDZE, ZE MOJA SAMICA KTORA ZAWSZE BYLA SZWARNA TERA LEZY W BEZRUCHU I PRAWIE WOGOLE SIE NIE RUSZA, JAK JĄ SADZAM NA LISCIA TO ZARA ZALICZA GLEBE NAWET STAC NIE MA SILY !

WYGLĄDA JAKBY JEJ DANO 3 GRAMY "PAWULONU" :/

CO JEST ?! BLAGAM POMOCY, TO JEST MOJA JEDYNA SAMICA, A JAJECZKA MOGLYBY SIE WYKLUC ZALEDWIE ZA 3-4 MIECHY !

Goblin
    Guest

Re: BŁAGAM POMÓŻCIE !!! - straszyk kolczasty

Czyżby przyszła na nią kolej ????? Może ona jush ze starości umiera ?? Hyh jak tak to nic niezrobisz.

Rogacz
    Guest

To może być starość, albo odwodnienie. Zwiększ wilgotność. Napisz ile ma.

Jaca
    Guest

Na pewno nie ze starości, stawiam na zatrucie. Czym ją ostatnimi czasy krmiłeś? No i co to za gatunek patyczaka?

Jaca
    Guest

Acha, straszyk kolczasty (nie zauważyłem). Czym go karmiłeś ostatnimy czasy?
    Straszyki kolczaste są też mocno wrażliwe na odwodnienia (wymagają wysokiej wilgotności).

Rogacz
    Guest

Masz miseczkę z wodą na dnie? Pryskasz ścianki?

jacekk20
    Guest

starość nie radość, niestety
    a może sprzedałbyś kilka jaj

pozdrawiam

jacekk20
    Guest

a w ogóle to nie przesadziłeś z grzaniem żarówą, bo mojej koleżance kiedyś w ten sposób padły robaczki.
    a może ten samiec ją wykończył........ bestia
    pozdrawiam

Pingwingugu5
    Guest

Moja Bessy kiedy jest głodna lub chce jej się pić łazi po mnie (a jak jest w akwarium łazi wszędzie i czsem spada na dół) może to odwodnienie albo osłabienie "po porodowe". Weź ją na rękę i podaj listek pod sam jej nos i czakaj jak skończy jeść(namocz listek przed tym żdeby był wilgotny). Jak nie będzie chciała się ruszać to ją porpyskaj kiedy siedzi na ręce. Często ją pryskaj i uważaj na kretowania patyczaka. Najlepiej przez jakiś czas trzymaj ją na ręce albo na jakiejś płaskiej powierzchni.

Jaca
    Guest

Tak, postępuj tak jak napisał Pingwingugu5, a na pewno pomożesz jej... szybciej odejść do straszykowego raju.

Uprawnienia umieszczania postów