Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Inkubator

pritx
    Guest

Inkubator

Zrobiłem inkubator z butelki. mam tam 30 jajeczek!! ale neiwiem jak regulować wilgość jakie warunki muszą być spełnione żeby ją na maxa dostarczyć!! mam zakrędke zakręconą ale woda nieskrapkla sie!!!!!!!!!!!!!!!!!! POMÓŻCIE

Rogacz
    Guest

Re: Inkubator

Jak chcesz możesz wsadzić grzałkę akwarystyczną i przez to podwyższyć wilgotność.

Ryba13
    Guest

Można wstawić też inkubator do pustego akwarium i w nim obok ustawić jakąś miseczke z grzałką, najlepiej podpiętą do termoregulatora. Ja tak zrpobiłem, wstawilem jeszcze do akwa higrometr i jest lux.

Pingwingugu5
    Guest

Ja mam ok 40 jajek i to w ikubatorku z pudełka po wykałaczkach!!! Żeby było wilgotno poćiągnołem od gazy do wody niteczkę i gotowe . Gaza na której leżą jajeczka jest zawsze wilgotna!! Dodatkowo wsadziłem to to akwarium (inkubator jest otwarty) więc mam dwa w jednym : inkubator i nawilżacz powietrza do akwarium. Zrób tak jak ja!! Uważam że te olbrzymie inkubatory z butelek są niefunkcjonalne dla mniejszych chodowców!! Do churtowej inkubacjii tak ale nie dla 100-150 jajek (tyle gdzieś się mieści w moim inkubatorku micro .

Jaca
    Guest

Tak, zrób taki inkubator, jaki ma Pingwingugu5, a wszystkie jaja niebawem pokryją Ci się pleśnią.

Ryba13
    Guest

Można zrobić inkubator taki jak na phasmodea tyle, ze nie z 5 litrowej lecz 1,5 butelki.

Uprawnienia umieszczania postów