-
Inkubator
Zrobiłem inkubator z butelki. mam tam 30 jajeczek!! ale neiwiem jak regulować wilgość jakie warunki muszą być spełnione żeby ją na maxa dostarczyć!! mam zakrędke zakręconą ale woda nieskrapkla sie!!!!!!!!!!!!!!!!!! POMÓŻCIE
-
Re: Inkubator
Jak chcesz możesz wsadzić grzałkę akwarystyczną i przez to podwyższyć wilgotność.
-
Można wstawić też inkubator do pustego akwarium i w nim obok ustawić jakąś miseczke z grzałką, najlepiej podpiętą do termoregulatora. Ja tak zrpobiłem, wstawilem jeszcze do akwa higrometr i jest lux.
-
Ja mam ok 40 jajek i to w ikubatorku z pudełka po wykałaczkach!!! Żeby było wilgotno poćiągnołem od gazy do wody niteczkę i gotowe . Gaza na której leżą jajeczka jest zawsze wilgotna!! Dodatkowo wsadziłem to to akwarium (inkubator jest otwarty) więc mam dwa w jednym : inkubator i nawilżacz powietrza do akwarium. Zrób tak jak ja!! Uważam że te olbrzymie inkubatory z butelek są niefunkcjonalne dla mniejszych chodowców!! Do churtowej inkubacjii tak ale nie dla 100-150 jajek (tyle gdzieś się mieści w moim inkubatorku micro .
-
Tak, zrób taki inkubator, jaki ma Pingwingugu5, a wszystkie jaja niebawem pokryją Ci się pleśnią.
-
Można zrobić inkubator taki jak na phasmodea tyle, ze nie z 5 litrowej lecz 1,5 butelki.
Uprawnienia umieszczania postów