Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: zmiana ściułki w terra

patyk
    Guest

zmiana ściułki w terra

Jak zmieniacie ściułkę w terra to wyciągacie najpierw wszystkie patyczaki czy moze macie jakiś inny patent. Ja nie mogę ich powyciągać. Słyszałem ze patyki często gubią nóżki, więc dlatego postępuję bardzo ostrożnie, a te wredne potwory zmykają na samo dno, gdzie nie mogę ich złapać

WaRiaT_1986
    Guest

Re: zmiana ściułki w terra

Ja nie mam takich problemów :-) mam takie pudełeczko i po jedny, straszyku i patyczaku przenosze. Trwa to około 20 minut niestety.
    Dobry sposób na przenoszenie to podstawić rękę z przodu i dmuchnąć w patyczaka lub straszyka jak to nie działa to lekko popchnąc go od tyłu (nie kojarzyć :-PPPP )

Ryba13
    Guest

Ja zmieniam sciółke całkowicie raz na pokolenie. Jestem dośc leniwy więc zeby sie nie narobić mam patenta. Nie pryska terra az dno przeschnie, biore wąż od odmólacza do akwarium i szerszym końcem przykładam po rury odkurzacza. Na najmniejszych obrotach odkurzam terra, normalnie bajer

Małgolek
    Guest

ja bardziej konwencjonalnie sprzątam moim patyczkom. Znaczy się wyjmuje wszysyko patyczaka z nogami i stopami delikatnie zdejmuje z gałązek do pudełka potem liście dałęzie i ściółkę. Zawsze mam problem coby do pudełka zlazły i nie wyłaziły przed zamknieciem ale nic!.

Grochu
    Guest

a też konwencjonalnie. jak sprzątam patyczakom, to przekałdam je do boxa z straszykami i tyle.
    a jak straszykom, to one do patyczaków idą. tyle

Uprawnienia umieszczania postów