-
Co fajniejsze?
Od kilku dni jestem posiadaczem 4 patyczaków indyjskich. Ale tak sie zastanawiam, które zwierze jest ciekawsze; Straszyk czy patyczak. Doradzcie mi. Powiedzcie, któro ma ciekawsze zachowania i któro jest łatwiejsze w hodowli.
-
Re: Co fajniejsze?
Wszystko jest piękne...
No ale niektóre straszyki są trudniejsze w hodwoli. A patyczaki raczej łatwe.
ALe jeżeli chodzi o mnie to mi najbardziej podobajom sie liśce i straszyki
-
male jest piękne
-
Wszystko jest fajne. Polecałbym jednak straszyki. W zależności od gatunku mogą być bardziej ruchliwe, są bardziej widoczne (mają "więcej ciała") i bardziej zróżnicowane kształtem ciała i kolorami. Są jednak bardziej żarłoczne i wymagają trochę więcej zachodu. Ale warto!
-
-
A ja tam wole patyki i liśćce. Patyczaki też moga być dobrze widoczne czy ładnie ubarwione (np. Phasma gigas, Oreophetes peruana).
Pozatym sam kształt patyków czy liścców czyni je wyątkowymi wśród owadów.
Ale wszystko to kwestia gustu.
-
Mysle, ze straszyki sa troche ciekawsze pod wzgledem wygladu (np. straszyk australijski )
-
mam podobny problemik ,choduje indyjskie ale chce stra. Australijskiego i niewiem gdzie go złapać morze jakiś sklepik mi zaoferuje.ale terz są bardzo ciekawym gatunkiem patyczaki rogate i latajonce. poznasz je blirzej jak wejdziesz na stronke www.phasmodea.prv.pl
albo kliknij w zdięcie tej stronki w lewym górnym rogu ekranika
-
latających patyczaków jest sporo, ale tylko jedn jest skrzydlaty - chyba o tego ci chodziło.
-
bizkit morze w PSG morzna by było coś takiego załatwić?
Uprawnienia umieszczania postów