Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Co fajniejsze?

Mieszany widok

Nimbus
    Guest

Co fajniejsze?

Od kilku dni jestem posiadaczem 4 patyczaków indyjskich. Ale tak sie zastanawiam, które zwierze jest ciekawsze; Straszyk czy patyczak. Doradzcie mi. Powiedzcie, któro ma ciekawsze zachowania i któro jest łatwiejsze w hodowli.

Kamil_777
    Guest

Re: Co fajniejsze?

Wszystko jest piękne...
    No ale niektóre straszyki są trudniejsze w hodwoli. A patyczaki raczej łatwe.
    ALe jeżeli chodzi o mnie to mi najbardziej podobajom sie liśce i straszyki

Nirvana182
    Guest

male jest piękne

Dark Raptor
    Guest

Wszystko jest fajne. Polecałbym jednak straszyki. W zależności od gatunku mogą być bardziej ruchliwe, są bardziej widoczne (mają "więcej ciała") i bardziej zróżnicowane kształtem ciała i kolorami. Są jednak bardziej żarłoczne i wymagają trochę więcej zachodu. Ale warto!

Bizkit
    Guest

Patyczaki są łatwiejsze w hodowli (te podstawowe oczywiście, np. rogaty, indyjskie, wietnamski), a straszyki trudniejsze. Jednak jest wiele gatunków patyczaków, które czasami można dostać, ktore potrafią być bardzo kolorowe, zróżnicowane i trudne w hodowli weźmy sobie na przyklad takiego Oreophoetes peruana
    a jeśli chodzi o chyba najpiękniejszego z rzędu phasmodea, którego nie ma w hodowli to chyba Ophicrania vittipennis zobaczcie sobie :P eh, gdyby można było go gdzieś zdobyć... marzenie...

http://www.irms.freeserve.co.uk/psg/...ttipennis.html

Ryba13
    Guest

A ja tam wole patyki i liśćce. Patyczaki też moga być dobrze widoczne czy ładnie ubarwione (np. Phasma gigas, Oreophetes peruana).
    Pozatym sam kształt patyków czy liścców czyni je wyątkowymi wśród owadów.
    Ale wszystko to kwestia gustu.

Wasyl
    Guest

Mysle, ze straszyki sa troche ciekawsze pod wzgledem wygladu (np. straszyk australijski )

Gabryś
    Guest

mam podobny problemik ,choduje indyjskie ale chce stra. Australijskiego i niewiem gdzie go złapać morze jakiś sklepik mi zaoferuje.ale terz są bardzo ciekawym gatunkiem patyczaki rogate i latajonce. poznasz je blirzej jak wejdziesz na stronke www.phasmodea.prv.pl
    albo kliknij w zdięcie tej stronki w lewym górnym rogu ekranika

Ryba13
    Guest

latających patyczaków jest sporo, ale tylko jedn jest skrzydlaty - chyba o tego ci chodziło.

Mafioso
    Guest

bizkit morze w PSG morzna by było coś takiego załatwić?

Uprawnienia umieszczania postów