-
jaja wpadły do wody!! co robić??
zostało mi ostatnie 8 jajek straszyka psg 23 i nie wiem co zrobić, bo jak je miałerm w inqbatorze to mi wpadły do wody gdy przynosiłem ten inqbator!! szybko je wyciągnąłem i wysuszyłem chusteczką higieniczną!! naprawiłem szybko moje dzieło i wsadziłem je tam spowrotem!! tylko 3 jajka woda ochlapała!! nie wiem czy mam jeszce na co liczyć i myśleć o wykluciu!! czy sie coś jescze z nich wylęgnie czy moge je wywyalić?? pozdro!! ;]
-
Re: jaja wpadły do wody!! co robić??
to ochlapała czy całe wpadły??
-
5 wpadło, a 3 ochlapała woda (ale mocno) pozdro;]
-
mi tez wpadly i sie nic nie stalo
-
W środowisku naturalnym też padają deszce i niejednokrotnie dochodzi do zalania jaj, tym bardziej, że samica składa je do wilgotnego podłoża.
Wystarczy tylko trochę pomyśleć...
-
Wiesz nie byłbym do końca pewien, bo przecież jaja gdy są w odwłoku samicy a samica zostanie zapłodniona to sperma dostaje się małymi otworkami blisko wieczka a jeżeli sperma wejdzię to woda też a wiadomo że straszyk się wtedy utopi (a w środowisku naturalnym wykluwa się ok 6 procent jajeczek i napewno jakies 3% z tych niewyklutych się utopiła). Wiem że wiesz więcej ode mnie ale logicznie rzecz biorąc to tak może być... Jeżeli się pomylilem to proszę niech mnie ktoś poprawi
Pozdrawiam Sqqter
-
Poprawiam, niezłe bajki piszesz )
-
Tak słyszałem ze wlasnie tak jajka sie zapladniają... Ale juz wiem ze tak nie jest
-
przeciekające jajka, komórki jajowe z wieczkiem....... hehe
-
Uprawnienia umieszczania postów