Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: SZKODA GADAĆ...KOLEJNY SKLEP......

Re: SZKODA GADAĆ...KOLEJNY SKLEP......

Lipton- ja zaliczam się do tego jak się wyraziłeś "stada" i powiem jedno-nie rozumiem w ogóle twojego podejścia. Terraryści mają nie zwracać uwagi na to, że zwierzaki, którymi się pasjonują, o które dbają i starają im się zapewnić jak najlepsze warunki, są w niektórych sklepach trzymane w tragicznych warunkach, bo: ludzie głodują na świecie; bo nie prowadzą własnego sklepu i nie znają się na handlu; bo zostaną uznani za konfidentów jak to zgłoszą (?:>)...

Nigdy nie zrozumiem takich sprzedawców, którzy sprowadzają do swoich sklepów zwierzęta egzotyczne jako "maskotki" do przyciągnięcia klientów i w ogóle się nimi nie zajmują, lub trzymają zwierzaki w opłakanych warunkach (nie ważne czy to jest gad, ptak, ssak). Nikt od nich nie wymaga żeby nie wiadomo jak wspaniale to wyglądało, ale żeby ludzi nie raził widok chorych, brudnych zwierząt...

Krytykujesz osoby, które wchodzą do sklepu nic nie kupują i krytykują- jeżeli mają do tego powody to jak najbardziej powinni to robić. Znam sklepy, w których zwierzaki są trzymane w dobrych warunkach, ludzie tam często zaglądają i chętnie robią zakupy. Więc dobry stan zwierzaków automatycznie procentuje też dla sprzedawców... może nad tym powinieneś się zastanowić??

Ps. Z twoim podejściem ludzie nie powinni zwracać uwagi jak ktoś kogoś okrada na ulicy i zgłosić tego na policję, bo przecież zostali by uznani za konfidentów, poza tym to sprawa okradającego i ofiary...zresztą czy to jest ważne skoro tyle ludzi głoduje na świecie...?

PS2. Obywatel_Snejk- masz rację co do tych rozmów w toku

fibus13
    Guest

Hm... lipton - twój nick mowi wszystko Jestes lipny a skoro masz sklep zoologiczny to moze wybralbys sie do ksiegarni po nowy slownik ortograficzny? heh,Obywatel_Snejk masz racje.Miejmy nadzieje ze spadnie z tej ligi bo ogladalność TVN-u spadnie ... Pozdro

....ale ptaki do kategorii 2 gwarantuję ci, że papudze bywa w sklepie jeszcze gorzej niż wężowi.

najgorsze jest to ze takie posty do niczego nie prowadza bo wypisywanie poraz tysieczny ze w sklepie sa zle warunki i ze sprzedawca sie nie zna w praktyce nie ma kompletnego sensu prowadzi tylko do niepotrzebnych spiec na forum i zamiast jakos sie zjednoczyc to co chwile ktos na kogos jedzie... to jest bez sensu i watpie zeby kiedys ludzie zrozumieli ze w terrarystyce nie o to chodzi a jak tak sobie czytam to co kawalek sa jakies klotnie jakikolwiek nie bedzie to temat na forum...troche entuzjazmu zyczliwosci i wyrozumialisci... a do sprzedawcy nie mozesz miec pretensji... pewnie biedak szukal pracy i tam ja dostal bo nic innego mu sie nie trafilo ja wiem ze to nie jest fajne ale zawsze trzeba miec pewien dystans ale najbardziej mnie denerwuja komentarze cen...to jest naprawde nie na miejscu nie odpowiada-nie kupuj wszystko! no i musicie jeszcze to wszystko przepuscic przez pryzmat sytuacji gospodarczo-ekonomicznej w polsce... to nie jest zachod i trzeba kombinowac zeby zarobic wiec naprawde przestancie miec ciagle do wszystkich pretensje...( a jesli naprawde kogos wkurza to jaka panuje sytuacja w danym sklepie to niech idzie tam i to powie albo niech uda sie do organizacji ktora moze cos zadzialac bo gadaniem na forum nic sie nie zrobi...)

lepiej pisac i liczyc ze ktos zareaguje,to sie nazywa bojkot
    niz olac i nie patrzec na to!

popieram rogala to nie wina tego sprzedawcy on tylko tam pracuje moze on był jakims mechanikiem i wogule sie tym nie interesowal a gdzies robic musi to w jakich warunkach zwierzeta sa trzymane to wina własciciela ktory pewnie dwa razy w zyciu był w tym sklepie a tak na rozluznienie smieszna historyjka poszedlem do takiego zoologa w tesco czy innym hipermarkecie i tak na kwasa pytam sie sprzedawcy jak odroznic płeć mieczyka (ryby) o sprzedawca do mnie ze to tajemnica zawodowa

lipton
    Guest

co do mojej ortografi to dysortografia , a natomiast cała moja krytyka skierowana jest na ceny (krytyka cen )., a zreszta szkoda moich slów , ale naprawde przez pisanie tego zwłaszcza tutaj nic niezdziałacie , bardzo mi przykro , wasze starania sa nadaremne

no byłem tam nawet jak dopiero otwierali ten sklep odziwo ze jest on dalej :| hmmm ciekawe czy zarabiaja tylko dzikei pokarmowi ... biedne te zwierzaki

dysortografia jest wymyslem leniow,dziwne ze kiedy ja chodzilem do podstawowki to w ogole o tym nie bylo mowy...chyba to jakas choroba cywilizacyjna,lub decywilizacyjna

nie masz racji kolego,poniewaz nalezy glupote pietnowac i tyle.
    na forum jest duzo mlodych chlopakow,moze jak ty czy ja weszlibysmy do tego sklepu to moznaby bylo cos im powiedziec,czemu co i jak robia,ale mlodzi terrarysci ktorzy nie zawsze maja zorientowanie,z powodu braku doswiadczenia.To sa potencjalni klienci takich cieciowych sklepow, nie wolno dopuscic do wykorzystania ich zamilowania do gadow,jakiemus baranowi ktory przedtem sprzedawal indyki na placu.NIE WOLNO. Wiec nalezy pisac co jest zle i tak dalej. Odwracanie sie od problemu lub biernosc jest akceptacja zaistnialej nieprawidlowosci.Nie uwazasz?

Uprawnienia umieszczania postów