-
Ratunku zżarły fikusa!!
Ratuuuunku!! włożyłam do mojego terra ze straszykami nowogwinejskimi duży liść fikusa (do ozdoby i jako schronienie, te liście są bardzo duże i ładne), nie pomyślałam, że mogą go zjeść!! zjadły około 1/4 tego wielkiego liścia!! słyszałam, że fikus jest trujący, czy ohne przeżyją?? nie doceniłam moich straszyków, myślałam, że to dla nich zbyt gruby liść, a jednak... więcej nie będę wsadzała jakichkolwiek choćby trochę jadalnych a nie znanych jako pokarm roślin...
-
Re: Ratunku zżarły fikusa!!
Witam
Dziewczyno pomyśl, duze straszyki nowogwinejskie potrafią zeżreć cała łodyge jezyny a co dopiero taki listek.
Hm wydaje mi sie ze jako osoba z ratingiem A powinaś wiedzieć to ze skoro zjedzą cała gruba i twarda gałaż od jezyny to z lisciem sobie na luzie poradzą.
Powinaś tez wiedzieć ze skoro jest trujący i tyle tego zjadły to padna:/
PS. Nie chce tu rozpoczynac jakiejś wojny poprostu takie jest moje zdanie i je tu napisałem
-
-
to co już teraz osoba z ratingiem A nie może mieć żadnych wątpliwości?? sorry ale moje straszyko nowogwinejskie nie zjadły nigdy grubej łodygi jeżyny - zawsze miały liście pod dostatkiem i nie musiały tego robić. poza tym niektóre rośliny, które są trujące niekoniecznie muszą być trujące dla owadów... aha i jeszcze jedno - twierdzisz, że padną, a Jaca, że nie - myślę, że on się bardziej zna na rzeczy... nie musisz być tak pewny siebie...
P.S. Mam nadzieję, że następnym razem będziesz trochę bardziej tolerancyjny, szczególnie, że sam czasami zadajesz pytania.
-
-
no więc skoro Ty możesz zadawać pytania to ja też, to że mam rating A nie znaczy że muszę wiedzieć wszystko ze szczegółami, bo nie sposób wiedzieć wszystkiego. jak na razie nie widać żebyś był tolerancyjny. nie mówisz że padną?? a więc cytuję:
"Powinaś tez wiedzieć ze skoro jest trujący i tyle tego zjadły to padna:/"
-
gicker, tez uwazam, ze troche przesadziłeś... w końcu każdy ma prawo popelnic blad, i nikt nie wie wszystkiego, daj sobie spokoj i odpowiadaj na zadane pytania.
Piotr
-
moim zdaniem nie padna
pozdro, pawel
-
-
To, że samiec straszyka a=ustralijskiego ma skrzydła i lata masz napisane niemal w każdym opisie gatunku. Informację, że fikus może zatruć straszyka o wiele trudniej znaleźć. Chociaż oczywiście jest to nieprawdą, o czym zaraz pewnie Bizkit poświadczy.
Uprawnienia umieszczania postów