-
Patyczaki rogate - CZYM JE TERAZ KARMIC ???
witam!
zakupilem pare patyczakow rogatych, dostalem je dzis i prosze o rozsadna rade czym je karmic. gdyby bylo lato to nie byloby problemu ale teraz obawiam sie ze moge dac im cos nieodpowiedniego.
pozdro
tomi
-
Re: Patyczaki rogate - CZYM JE TERAZ KARMIC ???
może sz dać im ligustr, melise z hipermarketu. Jedzą też podobno mirt i mięte. Możesz też poszukać zimozielonej jeżyny lub nawet wygrzebać z pod śniegu poziomkę lub truskawkę.
Jest też możliwość karmienia bluszczem ale jest to ryzykowne.
-
Z tym bluszczem to moze nawet nie ryzykowne, ale mlode patyczaki moga sobie z nimi poprostu nieporadzic...
-
Moje rogate nie jedza bluszczu. Co do całej reszty... eh tyle o tym wszędzie jest. nie mam słów do niektórych.
-
Ja swoje rogate karmie wyłończnie jeżynami ale nie pogardzą też liśćmi poziomek, truskawek. Jeżyne znajdziesz w lesie pod śniegiem ale śniegu już nie ma to zauwazysz ja bez problemu. Wez pare ładnych gałązek i wsadz je do słoika z woda, beda długo stały i zachowaja świezaść.
-
-
bluszcz,trzykrotka,ewentualnie jabłko,kiwi lub inne owoce(podaje je zarówno młodym ja i starym owadom i bardzo chętnie je jedzą)
-
nie radze dawać bluszczu (po raz sto pięćdziesiąty) bo mi zdechły od tego rogate... przypominam, ze rogate to nie indyjskie, ktore moga zjeść praktycznie wszystko.
-
ehh rogate też nie są zbyt wymagające też jedzą dużo gatunków roslin.
Adampl co do odnośnika http://www.mga.com.pl/~adampl/hodowla/zywienie.php artykół powinien byc bardziej rozbudowany. bo ciągle pojawiają się nowe pokarmy
-
Ja polecam truskawke i maline!!
Uprawnienia umieszczania postów