-
Re: Kwitnienie kwiatów w terra
to są takie malutkie białe kwiatki. Średnica ok 1 cm.
-
Co do zjadania trujacych roslin to kilka osób kiedys wspominało o patykach zjadajacych konopię indyjska bez zadnych skutków.
Poza tym maje rogate jadły kwiaty bzu i inne i też im nic nie było.
A co do flamingów to myślałem że jest to oczywiste, że nie jedzą kwiatków :>
-
Małe, białe wiosną to prawdopodobnie tawuła - ręczę, że nieszkodliwa Ewentualnie jakaś wiśnia, ale to byś chyba poznał.....
Pewnie jedzą sporo róźnych roślin bez szkody dla zdrowia, pytanie tylko, którą część...... tych ewidentnie znanych ze szkodliwoci jednak bym nie ryzykował.
-
Ja wiem czy konopie indyjską mozna nazwać trującą..... w każdy mój kolega testował i jadły ;-) zwykłą też bardzo lubią (można wysiac z karmy dla ptaków)
-
u mnie zakwitla galzka czeresni, i mam pytanie-wsadzile tez par galazek wierzby mandzurskiej ktora podobno trujaca nie jest, ale zaczyna liscie wypuszczac i czy to na pewno nie zaszkodzi rogatym?
-
TO NIE GROŹNA A NAWET MOŻE BYĆ POŻYTECZNE-JEŻELI ONE BEDĄ JEŚĆ KWIATY TO DOBRZE BO W NICH JEST ZAWARTA DUŻA CZĘŚĆ SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH
-
Ja wolę uważać na kwiaty, a szczególnie na młode liście. Ponoć zawierają jakieś szkodliwe dla owadów związki. Mogloby się to zgadzać. Zdaje mi się, że niewiele owadów zjada młode liście, częściej wybierają te wyrośnięte.
Uprawnienia umieszczania postów