Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: patyczak czerwonoskrzydly

bio1
    Guest

patyczak czerwonoskrzydly

chcialbym sie dowiedziec czegos wiecej na temat patyczakow czerwonoskrzydlych, nigdzie nie umiem znalesc ich opisu, chodzi mi glownie o to czy wydzielaja jakies zapachy, pokarm, wielkosc terra, rozmnazanie i czy nadaja sie dla pocztkujacego hodowcy owadów

Mimi.
    Guest

Re: patyczak czerwonoskrzydly

Zapachu raczej nie wydzielają.
    Co do pokarmu to najlepiej dawać jeżynkę lub malinke. Terra musi koniecznie być wysokie myślę że tak z 40 cm bylo by ok, wilgotność wg. mnie najlepsza byla by koło 75%
    Rozmnażają się partenogenetycznie.
    Początkującemu nie polecam chyba ze masz juz jakies doświadczenie ze straszykami bo przecierz jak jest ktoś poczatkujacy to coś juz musi miec

bio1
    Guest

a jaki gatunek starszyka bylby odpowiedni dla poczatkujacego hodowcy oprosz patyczakow rogatych i indyjskich, moglby to byc np. patyczak skrzydlaty lub straszyk australijski, jesli nie to jaki??

bio1
    Guest

dodam ze mam akwa 29x16x22 ewentualnie bede mogl wyeksmitowac karaczany z 30x20x25

Jaca
    Guest

w to mniejsze możesz wsadzić młode straszyki nowogwinejskie, a w to większe - dorosłe

Mimi.
    Guest

Dla skrzydlatych nadawały by się obydwa, to 1 może troche za niskie... Skrzydlate są poste w hodowli, z australijskimi bywają problemy.

Nazar
    Guest

bio 1 mysle ze spokojnie mozesz sie zabrac za czerwonoskrzydle. Jesli masz ochote.
    NIe wydaje mi sie zeby mogly sprawic klopot. Codziennie spryskujesz terra dajesz swieze listki i patrzysz czy plesni nigdzie nie ma i bedzie ok

POzdrawiam

Nazar

Uprawnienia umieszczania postów