-
Miseczka z wodą dla Straszyków
Czy młode PSG9 (Straszyk Australijski) mogą się utopić w malutkiej miseczce z wodą?? Słyszałem że lepiej zraszać ścianki ale według mnie to nie wystarcza dla mojej grupki i chce dać im do mieszkanka wode.
-
Re: Miseczka z wodą dla Straszyków
Raczej nie będą korzystać z tej miseczki, a mogą się również w niej utopić. A z resztą spróbuj, może jednak sie to sprawdzi.
Ja proponuję podawać bardziej soczysty pokarm - doskonałe obecnie są liście truskawek, które wstawiasz do jakiegoś pojemniczka z wodą, no a za kilka dni/tygodni będą nowe bogate w wodę pędy malin i jeżyn (zimozielona jeżyna jest uboga w wodę).
-
Ja bym tam wolał zastać któregoś dnia moje straszyki żywe. Pojemnik z wodą to nie jest dobry pomysł, ale możesz do takiego pojemnika wsadzić zwiniętą gaze albo nasypać troche żwiru, tak aby poziom wody był bardzo niski.
-
A czy wie może ktoś, czy Straszyki Australijskie można nagrzewać żarówką dla gadów 40w imitującą promienie słoneczne. Bo słyszałem ze je należy chronić przed nadmiernym oddziaływaniem promieni słonecznych.
-
Dawid Grams (daniels)
Guest
Ja moim straszykom spryskuje ścianki. I one z tego piją. Ruwnież spryskuje liście. Z liści też piją.
-
nie radze im dawac zadnych zarowek. wiekszosz zyje w zwyklych warunkach domowych i zyje.
Uprawnienia umieszczania postów