Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Inkubacjai inkubator

mateuszek
    Guest

Inkubacjai inkubator

Witam!

Czy moge inkubowac kokon w terrarium wraz z mama? Jezeli nie to z czego wykonac inkubator i co wlozyc do niego do srodka?

POZZZDDDRROO!!!

Igor6
    Guest

Re: Inkubacjai inkubator

Tak mozna inkubowac kokon w terrarium wraz z " mama" ale lep[rze rozwiazanie jest zrobienie inkubatora.
    Kuojemy wiaderko plasikowe (dostepne w sklepach rybnych :P) w wieczku i w sciankach robimy dziurki dla dobrej wentylacij... (nie za duzo zeby była dobra wilgotnosc) don poleca sie wyłozyc warstwa chusteczek higienicznych i wkładamy kokon wraz z gałazka na ktorej został złozony, chyba ze został złozony na sciance to odcinamy zyletka i przyklejamy na jakis patyk silikonem i wkładamy do inkubatora. zraszamy raz na ok.5 dni i utrzymujemy temperature na poziomi ok 25*C.

mateuszek
    Guest

Mam rozumiec że kokon ma lezec na ziemi? Chodzi ci o takie pudelko po rolmopsach czy co??

Igor6
    Guest

nie chodzi mi o takie plasikowe wiadereczka.. (wiesz co to jest wiedereczko :P ?? ) i wrecz przeciwnie kokon musi byc nad ziemia bo modliszki spuszczaja sie po takich niteczkach przechodza wylinke i dopiero mozna je rozdzielac do pojemniczków.... jak jestes teraz na forum to napisz do mnie na gg ( w profilu)

Igor6
    Guest

eeeeeeee a dlaczego zamias " Sphodromantis gastrika " masz " Malicus Zielonicus Terroristus " a nazwe polska masz wpisana Modliszka Gwinejska??

mateuszek
    Guest

Bo mi sie ne chcialo pisac jej prawdziwej lacinskiej nazwy

Snapek
    Guest

Ja osobiście bym ci proponował przeczytać FAQ bo wszystkie odpowiedzi tam znajdziesz .

Lukas_d2005
    Guest

Ehh no bomba :]
    Jeśli nadall nie wiesz jak wygląda wiadereczko to idź do supermarketu,tak sprzedają popcorn (będzie do wieczornego filmy ) w wiadereczkach (walcowate,dosyć niskie no wiesz ) .
    Kokon powinien się znajdować ok 15 cm nad podłożem a pod spoden na ukos jakieś patyki (możesz użyć tych do szszłyków bo nie pleśniają).

mateuszek
    Guest

Lukas!

Troche bym ci ponaklinal ;/ ale nie chce psuc wizerunku terrarystyki i nie obrazac inny ch terrarystow. Do jasnej ..... wiem przeciez jak wiadro wyglada. Co ty ..... masz mnie za idiote? A tak wogole to w FAQ-u tego nie ma.

POZZZDDRROO!!!!

Uprawnienia umieszczania postów