-
Czy mieliscie kiedys taki przypadek ?
Hey
Dzis karmilem moje s.sp L4 - wrzucilem do pudeleczek po dwa swierszcze - gdy tak sobie patrzylaem jak poluja - jedna z modliszek zlapala w tym samym czasie dwa male swierszczyki i jednago jadla a drugiego trzymala - potem zjadla drugiego ... czy mieliscie taki przypadek - bylem pod wrazeniem
-
Re: Czy mieliscie kiedys taki przypadek ?
Mialam i to wiele razy Najbardziej spektakularnie wyglada to jak łapią 2 większe od siebie muchy Ciach- jedna, ciach- druga, a potem jedzą to kawałek jednej, to drugiej ;]
-
Matmike to nic szczególenego poprostu łapą jak jest okazja, ale jak pisał Kpielinica widok jest reelacyjny jak mają większe robale od siebie. A po za tym to jest wyątkowa maszyna do łapania podziwiam je za to jak to robią.
-
.... u mnie też jak łapią karaczany, to po kilka na raz
Ale najciekawsze zjawizko widziałem u pajączków. Mam dorosłą samicę geniculaty (to dość duży pająk) i jak kiedyś dałem jej do takiego małego pojemniczka kilka mączniaków. Samica pakowała je do paszczy i wkładała następnego, potem następnego, potem .... przy pakowaniu piątek jeden jej wypadał, więc wkładała spowrotem i tak w kółko - naprawdę zabawny widok
-
-
U mnie C.Saussurii L3 złapała dwie muchy (każda jak 3/4 jej samej) i na zmianę zżerałą
-
Sluchajcie ja mam 4 modliszki L4 (s.sp_ - czy moge wyhodowac z pinek muchy i im podac - czy beda w stanie je zlapac/zjecs ?? mam problem bo jak dam im wyleg to pare sec/minuta i po swierszczu....
-
tak jak najbardziej się do tego nadają ale nie podawaj samych opinek tylko dopiero muchy !
Uprawnienia umieszczania postów