-
Lenor ... idealnu dla modliszek:)
... taki zwykły płyn do płukania tkanin
Jak łączę dorosłe modliszki (te agresywne), to najczęściej robię to na parapecie na kwiatku. Kopulacja jak każdy wie niekiedy trwa klika godzin, a samiec lubi sobie "posiedzieć" na samicy nawet i dwa dni.
Kilka razy miałem przypadek, że budzę się rano, a samca nigdzie nie ma. Mimo, że mam mieszkanko mało "zagracone", to jednak nie mogłem nigdzie go znaleźć.
Raz złapałem samca wieczorem, jak zaczął latać dookoła lampy.
Ale już dwukrotnie znalazłem samca w ... świeżym praniu, które się suszyło na suszarce. Ciekawa sprawa, ale może chodzi tutaj o wilgoć, a może o zapach lenora, którego do płukania używam.
Tak było dziś rano. Dwa dni temu uciekł mi samiec Pseudocreobrotra wahlbergii. Położyłem go tuż przy samicy i odebrałem telefon, po 5 minutach już go nie było.
Samiec tego gatunku ostatnio jest mało dostępny, więc co się naszukałem, to moje i oczywiście z zerowym skutkiem.
Wczoraj wieczorkiem powiesiłem pranko, a dziś rano ... znalazłem w nim samca!!
Może to jest metoda?? a może tylko przypadek, ale ... może warto niekiedy wyręczyć rodzicielkę, czy też współspaczkę, zrobić pranie i powiesić w swoim pokoju
Qba
-
Re: Lenor ... idealnu dla modliszek:)
Mi się zdaje że to przypadek..chociaż nie wykluczam takiej możliwości ze to zapach go zwabił..choć wątpliwe))
-
zapach lenora nie tylko widocznie nas ciagnie modlichy tez to lubia heh
tra la la la silan silan uuuullllaaa lala tran an silan!!!
-
Myslę że to nie zapach a raczej wilgoć, ale łatwo sprawdzic następnym razem jak ucieknie ni płukac prania w lenorze tylko powisić bez i sie przekonac moim zdanie to wilgoć przy odparowaniu robi się mały mikroklimat i może im to odpowiada Pozdrawiam
-
Mozesz im na tym praniu pozwolic kopulowac:P
-
mi sie rowniez wydaje ze to je wilgoc przyciaga niz zapach lenora....
Uprawnienia umieszczania postów