Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Karmienie Pytanie

mati87
    Guest

Karmienie Pytanie

mam pytanie odnośnie karmienia modliszek pokarmem nie imago czy są jakieś przeciwskazania ??

leviatan
    Guest

Re: Karmienie Pytanie

nie rozumiem. Pokarm nie imago? tzn świerszcz nie dorosły? tak można karmić od najmniejszych robaczków/świerszczy/koników/ciem i innych do największych oczywiście wszystko rozmiarowo odpowiednie do rozmiaru modlszki.

Marek69
    Guest

Praktycznie nie ma może jedna mała uwaga jezeli modliszka przechodziła wylinkę dopiero to lepiej nie wpuszczać świerszczy bo potrafi uszkodzić świerszcz modliszkę po kilkunastu godzinach jak pożądnie obeschnie spoojnie można dawać. tylko jak pisał leviatan odpowiedni rozmiar, no i nie możesz zapominać że modliszka potrafi zjeścofiarę sporo wiekszą od siebie ale to już sam się nauczysz po kilku modliszkach jak ci kiedyś barknie np owocówek.Aha nie podawaj mrówek pszczół bąków ale myslę że to wiesz.

Lukas_d2005
    Guest

Ja nie wiem czy ot to ci chodzi ale generalnie przeciwwskazania w karmieniu owadami są takie że nie karmi sięmrówkami,osami , pszczołami ani tymi o twardym pancerzyku,z okolic zanieczyszczonych oraz tymi z ostrzegawczymi barwami bo mogą być trujące.

piteer
    Guest

witam
    jakie sa przeciwskazania karmienia osami/pszczolami/szerszeniami?
    jesli tylko modliszka jest odpowiednich rozmiarow by zjesc takie robalki z rzadlami to smialo mozna je dawac...
    (np. rodzina hymenopodidae gustuje w pszczolach i osach )

mati87
    Guest

chodzi mi o karmienie np gąsienicami motyli ciem albo larvami

mati87
    Guest

chodzi mi o gąsienice larwy owadów

Marek69
    Guest

Z gąsienicami bym uważał ? nie karmiłem i nie polecam jest na tyle innego pokarmu, chyba że chesz sie pozbyc modlichy.

mati87
    Guest

dwa razy karmiłem i nic sie nie stało , bardzo chętnie wsówała

mati87
    Guest

oczywiście nie te jaskrawo ubarwione takie zielone małe

Uprawnienia umieszczania postów