-
Czy cos z tego wyjdzie ?
Witam moja gastrica zrobila kokon (tak przynajmniej mi sie wydaje) ale nigdy nie byl dopuszczany do niej samiec wiec nieiwem czemu go zrobila ?
I czy z takiego kokonu moze cos wyjsc ?
Z tego co czytalem to czasmi robia takie kokony ale nic z nich nie wychodzi.... i tak chyba wyglada kokon nigdy wczensiej nie widzialem jak wyglada ![Wink](images/smilies/wink.png)
o to zdjecie:
![](http://members.lycos.co.uk/biazio1/to/kokon.jpg)
-
Re: Czy cos z tego wyjdzie ?
Modliszki składają kokony zawsze, nawet bez zapłodnienia.Możliwe, że z tego kokonu, który jest niezapłodniony wyjdzie jakaś modliszka ale na pewno nie przeżyje do dorosłości.Jeżeli teraz ta samiczka zostanie zapłodniona, to z następnych kokonów wylęgnąsię młode.
-
Ja też miałem kilka takich kokonów, nawet je inkubowałem, ale nic się nie wykluło :/ Możesz sprubować inkubować, nie masz nic do stracenia, choćby z ciekawości (choćby dla samego widoku jak się wykluwają modliszki, albo co się z nimi później stanie, dla mnie to bardzo interesujące)
-
-
sprobuje go inkubowac a moze cos wyjdzie
zobaczymy, jak cos wyjdzie to dam znac ![Wink](images/smilies/wink.png)
-
bysiu cos mi sie nie zdaje zeby z takiego kokonu cos wyszlo....one nie rozmnazaja sie przez partenogeneze jak patyczaki;//wiec nie ciskaj chlopakowi bajek;///
-
A nigdy nie słyszałeś o przypadkach, kiedy z niezapłodnionego kokonu wychodziło kilka modliszek i krótko potem padały?
-
Wszyscy slyszeli, ale jak dla mnie to bajki
A jesli nie, to po co to? I tak nic z tych mlodych nie bedzie. W ogole jakis strasznie jasny ten kokon, u mnie byly brazowe ![Smile](images/smilies/smile.png)
-
Pewnie zrobił zdjęcie, jak był dopiero co złożony.Świerze zawsze są jasne chyba ?
-
Świerze są jasno żółte ( niemal białe) potem "twardnieją" i robią się brązowe. - u sphodromantisów.
Uprawnienia umieszczania postów