-
czy tak mozna
czy mozna modliche gwinejska L4 wszadzic do terra 20-20-30h i na karmienie przeadzac na chwile do pojemnika na mocz...?? bo tera nie moze byc za duze bo nie znajda jedzonka to na papu do malego....
a jak to jest w przyrodzie jak one znajduja pozywienie w calym lesie a w tra 20-20-30h nie???
-
Re: czy tak mozna
a po co Ci to, w terrarium jest trudniej utrzymać wilgotność.
myślę że to nie potrzebny stres dla modliszki, przenoszenie na czas karmienia. A wogole terarrium jest niefunkcyjne.
Weź poczekaj aż podrośnie do subimago/imago i wtedy dasz ja do terarrium.
W pojemniku na mocz zapewnij wilgontośc i temperature. Na dno daj wate lub /lignine lub/husteczki, a na górę siateczke lub gaze.
W przyrodzie jest więcej pozywienia
-
Tylko z wilgotnoscia nie przesadzaj, predzej moze zaszkodzic- temperatura + wilgotnosc w pojemniku na kliszy (podwyzszona dodatkowo brakiem wentylacji, w pojemniku po kliszy mozna mowic jedynie o dostepie powietrza), przy braku wentylacji "z prawdziwego zdarzenia" doprowadzi do szybkiego rozwoju plesni i innych grzybow, czesto przez to padaja mlode modliszki.
-
a jezeli bym jej podawal jedzenie bezposrednio do lap....??? nie wyciagal jej...
-
dla L4 pojemnik na mocz wystarcza....a tak pozatym przenoszenie modliszki tylko na czas karmienia to duży stres!!!!kup pojemnik na mocz lub cos podobnego to nie jest drogie max 70gr. za sztuke!!!
-
jak dla mnie nie bedize problemu jak dasz ja do terrarium. moje L4-5 daja sobie podkladac jedzenie pod pyszczek i jedza dlatego mysle ze problemow nie bedizesz mial.
Uprawnienia umieszczania postów