-
Re: Jak to sie stało...?
Saurus ten samiec to które stadium??
-
Imago, widac przeciez skrzydla (krzywe, bo mial za malo miejsca, nie linial u mnie).
-
A sorki nie zauważyłem. Ale rzeczywiście jest miniaturowy Będziesz go mnożył ??:P
-
Black Rider plec rozrozniac to ja umiem i dla mnie tez to bylo dziwne.... Lukas niestety nie mam aparatu (dopero w sierpniu;(ale sie poczeka ) zjadale ta cme i wyraznie widac 6 segmentów, czyli samica.... nie wiem co z nia jest... mialem modliszke chyba L6 a miala spokojnie ponad 3cm...
-
Po prostu karzel
-
-
Keplianica- na roznice osobnicza to troche za duzo...
A z tego co mi mowil znajomy, motyle osiagaja rozne rozmiary w zaleznosci o tego ile zjedza przed przepoczwarczeniem i czasem od rodzaju pokarmu (podobno jego Samia cynthia karmione ligustrem wyrosly wieksze niz na bzie). Tam roznice osobnicze od czego innego raczej zaleza.
-
No nic bede miale samice kazelka... czekaja ja jeszcze 3 wylinki wiec moze jescze urosnie i bedzie zdolna do kopulacjii. a i mam jeszcze jedno pytanie czy taka samica tez po genach moze miec dzieci kazelki..?
-
Jesli to samica i jest L5, to zostalo jej jeszcze 5 wylinek, a nie 3.
-
Saurus zalezy jak liczy, zostały jej albo 3 albo 4 wylinki(jesli liczy L1 jako modliszke po pierwszej wylince to został 3 wylinki, jesli L1 jako wylęg to zostały 4 wylinki).
Igor podejrzewam że będzie niepłodna.
Uprawnienia umieszczania postów