Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: karmienie modliszki L3...

ława
    Guest

Re: karmienie modliszki L3...

sorki Lukas
    jak ja to pisalem to jeszfcze nie bylo twojej odpowiedzi chyba ,albo cos :/ ;]

Lukas_d2005
    Guest

Nie no spoko Więc jeśli to twoja sprawa czy kupisz czy nie to sam sobie dałeś odpowiedź :/ Niektórzy twierdzą że można dawać ,natomiast bardziej doświadczeni hodowcy twiedząże pinki mogą nie musząmieć negatywny wpływ na zdrowie modliszek spowodowany dużą zawartością tłuszczu oraz tym że mimo wszystko sąsilne i mogą połamać odnóża modliszką. Zrobisz jak uwarzasz ale ja na twoim miejscu poczekałbvym te dwa dni (modliszki przeżyją >=] ) i podałim muchy a nie pinki.

tonio
    Guest

No bez przesady ! Lukas ! Pinki nie przeobrażają sie w 2 dni w muchy ! Nawet przy najlepszych warukach do tego potrzebnych. Czas przobrażenia z larwy w muchę trwa około od 7 do 14 dni. A z tym łamaniem kończyn to chyba przesadzacie.

MataManX
    Guest

ja pinki podaje z igły i jakoś modliszki od l4 z małymi sobie radziły. Subimago teraz najwiękksze łapie i sobie radzi bez pomocy więc to rzeczywiście przesada.

Igor6
    Guest

Ja własnie wrociłem z łąki i nałapałem pare ćem i pasikoników..., A co do tych pinek ja nie polecam ponieważ: jak napisał lukas maja duzo tłuszczu i naprawde moga połamac lub uszkodzić modliszce odnóze chwytne... Ja podaje muchy ktore przeobrazily sie z tych pinek, wole sobie poczekac ale wiem ze bedzie wszystko ok...

Lukas_d2005
    Guest

Możliwe zęprzesadziłęm tonio ale u mnie tak szybko sie przeobraziły bo leżały koło kaloryfera :P i możliwe że w wedkarskim były trzymane w cieple

kibol90
    Guest

Włóż pinki na 5 minut do lodówy i podaj modliszce i nie ma problemu bardzo dobrze sie chowają

Uprawnienia umieszczania postów