Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: karmienie modliszki L3...

Mieszany widok

penthaten
    Guest

karmienie modliszki L3...

Pytanie zapewne powtarzane wielokrotnie, ale poprostu nie chce mi się szukać

Czy modliszce po L3 (i dalej) można podawać białe robaki, a jeśli tak to jak czesto może ona je dostawać i czy jej nie zaszkodzą..

Igor6
    Guest

Re: karmienie modliszki L3...

trzeba zacząc, ze białych robaków nie wolno podawać modliszkom !!! Podajemy muchy ktore sie z nich przepoczwaza ale nie same larwy! teraz mozes podawac im cmy, motyle(jakies mniejsze) pasikoniki....

Lukas_d2005
    Guest

Kup pinki albo biale robaki zostaw na 2 dni w cieplzm miejscu i masz muchy. larwz sa za tluste i za silne moga modliszce polamac odnoza chwytne.

ława
    Guest

hm....
    Igor ,a czemu nie wolno podawać białych robaków modliszkom?? :-|
    może niezbyt chetnie są jedzone ,ale w małych ilościach można podawać.
    Ale lepiej kupić białe i poczekać aż zrobią się z nich muchy.
    Ja jak już totalnie mam "kryzys pokarmowy"to podam z 2białe robaki z pensety (bo inaczej się zakopują) i jakoś nic modliszkom nie jest.
    Aczkolwiek nie można ich podawać jako głównego pokarmu.

Lukas_d2005
    Guest

lawa chzba wzrznie napisalem ze sa tluste a poza tym silne i moga sprawic powazne trudnosci modlichom xD

tonio
    Guest

E tam ja karmiłem moje modliszki właśnie białymi robakami. Modliszki się cieszyły że mają taki duży worek jedzenia i jak do tej pory nie zauważyłem żadnych efektów ubocznych Białe robaki są bardzo syte i nawet modliszce (S.Gastrica) L5 wystarczy jeden taki robak na cały tydzień.

leviatan
    Guest

Tracić kase na pinki? Całe łąki owadów a Wy tracicie kasy na jakieś głupie pinki ! NIE wolno podawać i koniec!!!!!!! Ja nie mam much a mam 2 L4 (C. gemmatus) i karmie je wylęgiem (około 20 sztuk jednorazowo )

pierzu
    Guest

ja tam daje pinki od czasu do czasu an urozmaicenie teraz lapie cmy) i pasikoniki >))itp)

penthaten
    Guest

A kto mówił ze będe tracic kasę na pinki? Zapytanie brzmiało czy można. A to czy wydam kase czy nie to juz zalezy ode mnie. Wiadomo ze pora letnia dostarcza duże mozliwości pokarmu, łapania go itp. ale jesli mam łatwy dostęp do tych "robaczków" to moze istnieje mozliwosc wykorzystania go.
    Pozdrawiam!

MataManX
    Guest

Ja Karmie swoją Gastrice i Hierodule pinkami, jedża chętnie, ładnie na nich rosną. Nie widzę przeciwwskazań.

Uprawnienia umieszczania postów