-
Początkujący, pomóżcie
Witam jestem nowy na forum bardzo bym prosil żebyście mi pomogli wybrać jakaś fajna modliszke na początek , żeby była łatwa w hodowli i wszystkie informacje potrzebne ktore mogą mi sie przydac w hodowli ewentualnie jakies wskazówki. Szukałem takich tematów ale znalezc nie moglem wiec sie nie wyzywajcie.
-
-
Re: Początkujący, pomóżcie
Gastrica to bendzie dobry wybór na poczatek
tu masz wiecej informacji http://www.modliszki.com/mantidae.php
-
kup sobie s.gastrice(modliszka gwinejska )polecana poczatkujacym ze wzgledu na rozmiary i latwą hodowle)
-
A jak z terrarium jak duze na wysokość i jakie roslinki zasadzic bo w FaQ nie pisze
-
Jak kupisz L1 to pojemnik po kliszy, jak będzie L3 to do moczówki, jak bedzie L5-6 to do większego pojemnika lub do terra. W FAQ pisze wszystko
-
mozesz uzywac tez wiekszego faunaboxa
tutaj masz kawalek FAQ:
BUDOWA I WYSTRÓJ TERRARIUM
9. Z czego wykonać terrarium ?
Materiał jest dowolny. W naszej hodowli wykorzystujemy pojemniki ze szkła lub plastiku wykończone metalową siatką lub gazą. Terraria można wykonać również ze sklejki lub płyty OSB � wszystkie materiały drewnopochodne należy zabezpieczyć jednak przed wilgocią,
10. Jak zapewnić dobrą wentylację w terrarium ?
Najlepiej wykonać pokrywę terrarium z siatki (metalowej, o drobnych oczkach lub okleić je gazą). dodatkowo w wypadku niektórych gatunków (zwłaszcza Hymenopodidae) w pokrywie można zamontować wiatraczek od PC, a tuż nad powierzchnią podłoża zrobić dodatkowy otwór wentylacyjny (oklejony siatką).
11. Jakie rośliny posadzić w terrarium z modliszką ? - mowiles ze tego tam nie ma:> . . .
Dowolne. Ważne by ich wymagania termiczne i związane z wilgotnością powietrza odpowiadały z grubsza warunkom odpowiednim dla owadów.
-
Dowolne. Ważne by ich wymagania termiczne i związane z wilgotnością powietrza odpowiadały z grubsza warunkom odpowiednim dla owadów.
Nio wlasnie ale jakie to są i jak duze musi byc terrarium. Jesli bym kupil dwie Gastrice "onom" i "onego" to moga żyć w jednym terra?? Nie wściekajcie sie ale jestem noobem jesli chodzi o modliszki
-
Razem w terra odpada, chyba że chcesz samice samcem nakarmić.
co do roślinek to ja mam u samca gastricy nastepujace.:
-mały figowiec benjamina (Ficus Benjamina)
-trzykrotka (Tradenscantia albiflora)
-zielistka stenberga (Chlorophytum comosum)
-
Czyli odpada szkoda szkoda bedzie trzeba zainwestowac w dwa terra nio a jakie rozmiawry dla doroslej modliszki dla samca i samicy!
Uprawnienia umieszczania postów