Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: spadla podczas wylinki co zrobic!!!

pierzu
    Guest

spadla podczas wylinki co zrobic!!!

moja s.gastrica spadla podczs wylinki..(( nie umi chodzic nie jest krzywa ale nie wiem co jest nei tak..nie zwraca reakcji na pokram(muchy nie swierszcze nie mole nie pasikoniki nie!!!)nie wiem nic nie je dokarmiam ja z reki ale troche to zmudne i meczoce..nie weim robic z nia jakies rechabilitacje typu wyginanie stawow tak jak by chodzila zmuszanie ja do chodzenia?? zaostawia jedna noge z tylu (przednia noga z lewej strony) nie wei co mam robic to moja pierwsza imago i musiala sobie spasc jestem totalnie zalamany...a moze ulzyc jej meka i jakos bezbolesnie ja zabic czy cos((pomozcie prosze!!

leviatan
    Guest

Re: spadla podczas wylinki co zrobic!!!

Daj fotke !! Spadła jeszcze liniejąc czy po linieniu? Ile jest dni po wylince skoro ją karmisz?

pierzu
    Guest

spadla jak wyszla z wylinki od razu jest 3dni po wylince wczoraj zaczolem ja karmic!!

ława
    Guest

ee.....
    możesz próbować pociągnąć do następnej wylinki co nie... może się wyprostuje

rozumiem ,że ona spadła kiedy miała zacząć się suszyć tak??
    oczyściłeś ją z tego calego substratu czy co tam masz na podłożu??i doglądaj do niej kilka razy dziennie ,a reszta no to jak u zdrowej modliszki.Spryskuj itp. itd.
    I karm ją bardzo obficie ,a także możesz nieco zwiększyć temperature co spowoduje ,że wylinki nadejdą szybciej i może się wszystko wyjaśni... ,albo modliszka zdechnie do tego czasu :/
    nie wiem....
    sprubuj zrobić tak jak mówie

pierzu
    Guest

nie mogla pociagnac do nastepnej wylinki bo to byla (imago juz nie byla ona krzywa tylko nie umialal chodzic niestety mimo karmienia itp padla dzisiaj w nocy(((

Uprawnienia umieszczania postów