Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Brak aktywności

Casull
    Guest

Brak aktywności

Witam.
    Mam sphodromantis viridis samicę subimago. Odkąd ją kupiłem tj. już ponad tydzień moja " Pani " nie wykazuje żadnej aktywności ruchowej. Wdrapała się na sufit terrarium i tak tam ciągle siedzi. Chyba nie przygotowuje się do wylinki ponieważ dużo je ale nawet gdy atakuje pokarm to czeka aż ten dosłownie wejdzie jej w szpony. Próbowałem raz czy dwa delikatnie posadzić ją na podłożu ale ona w ciągu kilkunastu sekund wdrapał się spowrotem pod sufit i siedzi dalej. Czy ten gatunek w taki sposób sie właśnie zachowuje a może są jakieś inne przyczyny ?.

Igor6
    Guest

Re: Brak aktywności

Modliszki z reguly siedza przy suficie terrarium, wiec to jest normalne, a wylinke bedzie przechodzic jesli zauwazysz, ze zalazki skrzydel staja sie grube i odstaja od ciala.

Snapek
    Guest

O i ja bym radzil ten faunabox czyms nakryc np. gaza czy siatka bo modliszka nie bedzie miala czego sie dokladnie zlapac i moze spasc,

Saurus
    Guest

Odstaja od ciala- w zasadzie to one odstaja na boki (mozna by po takim opisie pomyslec, ze do gory). I jeszcze to, co radzil Snapek. Warto tez polozyc cos dobrze przyczepnego na scianie- modliszka po wylince imaginalnej siedzi na scianie i rozwija skrzydla. Lepiej, zeby wtedy nie spadla.

Uprawnienia umieszczania postów