-
Re: krzywa noga
Jesli maila jakis pokarm (zywy oczywiscie)odrazu po linieniu mogla uciekac od niego i nei do konca wyschla... Wygiela jej sie noga no i juz tak ztwardniala.
-
Halo !!! A co z moją dwu nożną C. saussurii?
-
No cóz już z tobą rozmawiałem na ten temat,jak mojej gastricy przy wylince sie urwały 2 kroczne to zdechłą ale na następny dzień a twoja se jakoś radzi więc myslę że powinna sobie poradzić. Jedyne co możesz zrobić to zikszyć wilgotnośc aby przy następnej wylince nie miała żadnych problemów,oraz na wieczko dać gęstą gazę żeby miałą pewny zaczep i liczyć na szczęście. Ewentualnie jeśli masz mniej więcej rozpske i spodziewasz się kiedy będzie liniec to jesli ci sięuda to zaobserwować to możesz jej w razie czego nieco pomóc
-
Pomoc? Czlowieku, masz Ceratomantis saussurii i nie powinienes gadac takich glupot. Te modliszki sa tak drobne, ze jakakolwiek proba pomocy wtedy, gdy jest miekka po wylince oze sie dla niej skonczyc tragiczne. Jak mialby jej pomoc? Z wylinki powinna wyjsc normalnie (one nie potzebuja zbyt wysokiej wilgotnosci, u mnie czasem linialy w pokojowej), wazne zeby byla w stanie sie zawiesic. Jak spadne to ze wzgledu na rozmiar umieszczenie jej na suficie bez uszkodzenia jest w zasadzie niemozliwe.
-
co do tej amputacji to naprawde bylo niepotrzebne...
mialem dziesiatki pododbnych przypadkow z hierodulami i wiekszosc wychodzila bez szwanku...
Uprawnienia umieszczania postów