-
-
Re: krzywa noga
Wg mnie powinnas ja obciac, a wlasciwie oderwac. Robi sie to tak: kladziesz modliszke na plaskim, tawrdym podlozu i dociskasz palcem krzywa noge do ziemi. Modliszka powinna ta noge odrzucic. Szybciej odrastaja cale nogi niz urwane czesciowo. Jak duza jest modliszka/ktore stadium?
-
A nie będzie ją bolało? :/ To L6
-
Bedzie, ale chyba lepeij, zeby potem miala zdrowa noge?...
Jak odrzuci ta noge to pewnie zacznie biegac wiec uwazaj zeby ci nie uciekla.
-
Saurus owady czują ból ?? Bo mi sie wydaje ze nie...
-
Cos na pewno czuja, skoro modliszka po odrzuceniu (oderwaniu) nogi biega jak oszalala... (wiem z doswiadczenia).
-
OK, dzięki. już nie ma nogi :/ A za ile to odrośnie?
-
Powinna w ciagu 2-3 wylinek.
-
A ja się dołącze do posta ! Jedna z moich C. saussurii w trakcie wylinki straciła oba prawe odnuża. Ma problemy z chodzeniem i ją znosi na prawą strone. Poluje ale nie ma już takiej sprawności jak wcześniej. Czy da sobie rade? Już jest tydzień w takim stanie ![Smile](images/smilies/smile.png)
-
A ja powiem tyle że oderwanie nogi było najgorszym i niepotrzebnym wyjściem z tej sytuacji. Noga tej modliszki nie była wygięta na tyle by mogło to jej w czymkolwiek przeszkadzać. Ja w swojej hodowli miałem identyczny przypadek z dokładnie tak samym wygiętym odnóżem. Nie odrywałem go, ponieważ przy następnej wylince odnóże napewno by się wyprostowało. I tak też się stało.
Odrywając to odnoże przysporzyłaś modliszcze nieoptrzebny ból i stres. Ale i tak już jest po fakcie
Uprawnienia umieszczania postów