Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: krzywa noga

Mieszany widok

_DoRa_
    Guest

krzywa noga

Po wylince noga się jej zdeformowała. Co z nią zrobić? Zostawić czy obciąć?

Saurus
    Guest

Re: krzywa noga

Wg mnie powinnas ja obciac, a wlasciwie oderwac. Robi sie to tak: kladziesz modliszke na plaskim, tawrdym podlozu i dociskasz palcem krzywa noge do ziemi. Modliszka powinna ta noge odrzucic. Szybciej odrastaja cale nogi niz urwane czesciowo. Jak duza jest modliszka/ktore stadium?

_DoRa_
    Guest

A nie będzie ją bolało? :/ To L6

Saurus
    Guest

Bedzie, ale chyba lepeij, zeby potem miala zdrowa noge?...
    Jak odrzuci ta noge to pewnie zacznie biegac wiec uwazaj zeby ci nie uciekla.

Goblin
    Guest

Saurus owady czują ból ?? Bo mi sie wydaje ze nie...

Saurus
    Guest

Cos na pewno czuja, skoro modliszka po odrzuceniu (oderwaniu) nogi biega jak oszalala... (wiem z doswiadczenia).

_DoRa_
    Guest

OK, dzięki. już nie ma nogi :/ A za ile to odrośnie?

Saurus
    Guest

Powinna w ciagu 2-3 wylinek.

leviatan
    Guest

A ja się dołącze do posta ! Jedna z moich C. saussurii w trakcie wylinki straciła oba prawe odnuża. Ma problemy z chodzeniem i ją znosi na prawą strone. Poluje ale nie ma już takiej sprawności jak wcześniej. Czy da sobie rade? Już jest tydzień w takim stanie

tonio
    Guest

A ja powiem tyle że oderwanie nogi było najgorszym i niepotrzebnym wyjściem z tej sytuacji. Noga tej modliszki nie była wygięta na tyle by mogło to jej w czymkolwiek przeszkadzać. Ja w swojej hodowli miałem identyczny przypadek z dokładnie tak samym wygiętym odnóżem. Nie odrywałem go, ponieważ przy następnej wylince odnóże napewno by się wyprostowało. I tak też się stało.

Odrywając to odnoże przysporzyłaś modliszcze nieoptrzebny ból i stres. Ale i tak już jest po fakcie

Uprawnienia umieszczania postów