-
najbardziej masywne
jakie sa najmasywniejsze modliszki tzn.takie nie male i dosc..( wiecie o co chodzi)) pytam z ciekawosci)
-
Re: najbardziej masywne
Sphodromantisy są dosc duze i masywne.
-
Sphodromantis sp.Tanzania jest jedną z najmasywniejszych modliszek.
-
Nie wiem co dla Ciebie oznacza masywną modliszkę. Jeżeli chodzi o ogólną masywność, to np. cilnie pomimo niewielkiego wzrostu mają bardzo masywną budowę ciała. Jeżeli chodzi o szerokość to np. gatunki z rodzaju choeradodis. Szerokie pronotum mają też modliszki z rodziny mantidae, podrodziny Deroplatyidae, czyli rodzaje: deroplatys i brancsikia.
-
Pieprzowi chodzi pewnie o największą i najcięższąmodliszke ;D Było już dużo razy Plistospilota guineensis jest największa (max 13-14 cm) i najcięższa ok 12 g.
-
ALe nie ma masywnej budowy ciala. Jest bardzo cienka i o wydluzonej budowie ciala.Mysle, ze istnieja ciezsze modliszki.
-
Tisma freyi jest zdaje sie wieksza od plistospiloty, samica osiaga dlugosc 14cm
-
Cilinie sią masywne Mają potężne odnuża chwytne. Moja Cilinia humeralis jako L3 bez problemu radzi sobie z dużą muchą...
-
rhombodera basalis wedlug mnie bije wszystkie a ryjka :P
jast b. agresywna ,silna, duza (10cm), i ma szerokie pronotum
-
O qrde zaczeło sie od masywności a kończymy na pronotum no wiesz desccicata w tej konkurencji kładzie twojąr.basalis na łopatki
No a my nadal nie wiemy o co chodziło pieprzowi ;P Jak już wspomniał lewiatan chyba najbardziej masywne względem swojej wielkości są clinie , natomiast p.guinessis i p.camerunesis swą masywność zawdzięczają tylko rozmiarom ciała lecz budowę mają dość mizerną :P Jeśli pieprzu zprecyzuje o co mu chodziło dowiemy sięco tak naprawdę chcał wiedzieć :P
Uprawnienia umieszczania postów