-
JA NIE WIERZE !!!!!
Nie możliwe ....a jednak ....Patrze przed chwilką na moje modlichy i normalnie nie wierze w to co widze....gastrica przechodzi wylinkę na L5 eeee niby nic gdyby nie to,że ostatnią przechodziła....tydzień temu!!! Mam w notatkach hodowlanych - 23.03.2005 r ogólnie zauważyłem że przerwa u moich maluchów między wilinką jednąa drugą (L3 na L4) trwałą ...9 dni :| JA wiem że to jest normalnie nienormalne i jest to w stylu np ławy (bez urazy rzecz jasna ;P) ale jasny gwint patrzyłem jak skubana wychodzi z wylinki (musiałem jej pomóc odlepić z odwłoka)!!! Od czubka głowy do końca odwłoka mierzy 2,5 cm. Pytam jak to możliwe??? Cholera dostają 1 świerszczyka dziennie (ok 3-6 mm) co prawda mają non stop beczułkowate odwłoki ale ;P) i co dziwne wcześniej jak je karmiłęm własnie ta modlisza (zawsze największa,najszybciej liniała najszybciej do żarcia) nie zainteresowal sie pokarmem ,myśle może wylinka ,patrze w notatki -niemożliwe,pomyślałem,no coóz może w kńcu jej styknęło i nie jest głodna,a gdzie tam!!!! JAk to można wytłumaczyć,jej siostry zjadły dzisiaj wieczorem normalnie (od niej tego świerszcza usunałem na wszelki wypadek), no i w końcu czy to jest dla nich ...eee... niebezpieczne??
-
Re: JA NIE WIERZE !!!!!
Co najdziwniejsze nie dogrzewam moich modliszek - stoją w temperaturze pokojowej :/ Jakbym miał jakiśprzet lepszy od telefonu to bym mógłdać fotke ...
-
Teraz temperatura pokojowa jest wysoka "sama z siebie". Przy mlodych modliszkach i tak intensywnym karmieniu nie jest to jakos specjalnie dziwne.
-
Albo Ci sie pomylil miesiac w notatkach... albo Ty sie pomyliles... 03 to marzec, teraz mamy lipiec czyli 07 a wczesniej byl czerwiec czli 06.
-
Mysle ze pomylil sie teraz piszac tego posta Pisal ze przerwa miedzy wylinkami z L3 na L4 wynosila 9 dni- teraz 8, wiec bardzo podobnie.
-
Dzięki....tylko zę zawsze czytałem że okres u młodych międzyw wylinkami trwa 12-14 dni
potem sie wydłuża ...A wyobraź se miszczu że sie nie pomyliłem!! Dobra nieistotne.Post do wykasowania...
-
A no i sory że powaliłęm was swoją niewiedzą szkopułw tym,że zacząłem niecałego miecha temu z hodowlą modliszek...
-
Po prostu czytales informacje dotyczace hodowli w nizszej temperaturze i mniejszej intensywnosci karmienia ;-)
-
Możliwe
-
"JA wiem że to jest normalnie nienormalne i jest to w stylu np ławy "
hmmm....
chyba zaraz ktoś dostanie kopa xP
a tak serio ;]
nie musicie wieżyć w to co mówie xP
żałuje ,że nie mam wam jak tego udowodnić ,ale ....
no nic...
Tak szczerze Lukas_d2005 to nic nadzwyczajnego w tym nie ma ;]
tzn.Jest to dość szybki rozwój ,ale ... gdyby np. przechodził wylinke codziennie (joke)
moje małe S.virdis i P.paradoxa (kiedyś) miały podobne odstępy pomiędzy wylinkami.Tak jak powiedział Saurus musiałeś przeczytać artykuł o chodowli w "optymalnych" czy niższych warunkach.Ja kiedyś też myślałem (przez przeczytanie błędnego artykułu) ,że S.gastrice rosną do 13cm ;]
Uprawnienia umieszczania postów