-
Re: KArmienie mącznikami ??
Musiales sie nameczyc chyba, zeby paradoxom maczniki podac- moje nie chca jesc nic poza barciakami i podobnymi cmami, motylami
-
Maczniaki sa bardzo dobrym pokarmem dla modliszek !!!!
ja swoje gastriki karmilem praktycznie tylko i wylacznie maczniakiem ale podawalem im go albo penseta albo z reki. Nigdy nie rzucialem ich na ziemie bo raczej by go nie zjadly tak mi sie przynajnie wydaje, ale z pensety na luzie mozesz je karmic
pozdro garo
-
Hehe ja tez kuplem te minimaczki ,ale takze w celach hodowlanych i wczoraj zauwazylem juz ok 3 zuczkow :P !!!!!! A wiec niedlugo bedzie ich wiecej - tez zamierzam dawac je L1 (modliszki,ptaszniki) - pozdrawiam
-
-
C. saussurii powinno sie tak samo jak paradoxy karmic latajacym pokarmem. A co do szkodliwosci macznikow- to jest zdanie mantida, ktory jest doswiadczonym hodowca, i nawet jesli to nieprawda- lepiej byc ostroznym. Maja za duzo chityny i TLUSZCZU!! Maczniki maja za duza zawartosc tluszczu w stosunku do bialka- to tez nie jest dobre.
Robcie jak chcecie, ale moim zdaniem lepszym pokarmem sa cmy, nawet z odlowu.
-
Ja naprawde rozumiem,tylko że na wakacjach jakośnie specjalnie mi sie chce za ćmami ganiać... ;P Ale jestem otwarty na wszelkie propozycje zastępczych owadów karmowych
-
Polecam mączniaki jako pokarm w nagłych sytuacjach. Jak juz wczewsniej powiedziano najlepsze beda swierszcze oraz muchy.
Mój sposób na papke dla much to maka ziemniaczana, woda oraz cukier w proporcjach 1:2:2, można jeszcze polać to drożdżami rozpuszczonymi wcześniej w wodzie, żeby szybko nie splesniało.
-
Uprawnienia umieszczania postów