Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Rekord w jedzeniu !

Mieszany widok

leviatan
    Guest

Rekord w jedzeniu !

Dziś karmiąc moje modliszki, jedna z nich pobiła rekord ! Mowa o C. gemmatus L3. Zjadła 9 mszyc (takich 4 mm). Gdzie jej siostra zjadła 4 + muszke owocówke. A Ceratomantiski tylko po 1 lub wcale. Normalnie jestem pod wrażeniem A u was były jakieś rekordy? Tylko nie piszcie o iamgo samicach które jedzą jak głupie (miałem taką jedną S. sp Tanzania, 10 dorosłych świerszczy domowych dziennie to było dla niej mało...)

Lukas_d2005
    Guest

Re: Rekord w jedzeniu !

No cożkażdy ma jakieśhobby ,nie ?? ;}

Lukas_d2005
    Guest

9 mszyc ok a teraz przyznaj siębez bicia ile ją głodziłęś?? ;P

Saurus
    Guest

Dlaczego nie o doroslych samicach? Ostatnio moja dorosla Sphodromantis viridis zjadla 2 karaczany Blaberus sp. "giganteus" subimago Wyglada, jakby miala peknac
    A Ceratomantis saussurii- nie wiem w jakim stadium je masz, ale L3-4 jedza juz muchy (te mniejsze, blyszczace)

Lukas_d2005
    Guest

Saussurii to sie rzucająnawet na ciutke większe owady od siebie Qrde jakby one rozły chociaż do 5 cm to by była masakra ;P

leviatan
    Guest

A moje C. saussurii to nie chcą sie na nic rzucać (pewnie wylinka) a wszystkie są L2 x 5

wh6fxe
    Guest

a moja gstrica samica subimago zjadla chyba z 8 srednich maczniakow, 1 doroslego swierszcza srodziemnomorskiego, 1 sredniego bananowego.

leviatan
    Guest

karmisz modliszki mącznikami ? :| ....

wh6fxe
    Guest

nom i nic jej nie jest je normalnie i z tego co widze to jej smakuje najbardziej z wszystkich pokarmow.

Nestor
    Guest

A niby co w tym złego??? Ja bardzo często podaje mączniki. Problem mogą z nimi mieć małe modliszki, ale u większych nie widze przeciwskazań.
    W załaczniku Hierodula i karaczan madagaskarski. Zjadła też kiedyś dorosłą samice szarańczy pustynnej, ale nie mam zdjęcia.

Uprawnienia umieszczania postów