-
ile do wylinki??
Więc jak pisałem - miałem już kilka modliszek ,ale to moja pierwsza gastrica. I mam typowe pytanie
Wczoraj(mozna okreslic jako dzisiaj) zobaczyłem u mojej gastricy (subimago) "objawy" wylinki imaginalnej
Za ile wylinka?? Nic nie je, "zalążki" skrzydeł zrobił sie "nadmuchane" i odstają od odwłoka.
no i w ogóle... jestem pewien ,ze to są "objawy" wylinki ponieważ moje poprzednie modliszki miały identyko.... (hierodule , paradoxy i inne)
więc pytam.... za ile dni nastąpi ten historyczny moment??
-
Re: ile do wylinki??
Jutro o 15.48 wg strefy czasowej Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb
A tak serio, to nie jesteśmy w stanie przewidzieć dokładnie kiedy wylinieje.
Objawy, które opisałeś świadczą o tym, że wylinka powinna nastąpić w ciagu kilku najbliższych dni, więc umieść już modliszkę w dobrze przygotowanym do wylinki, wysokim (dla gastrica wystarczy 20-25cm) terrarium.
-
-
2-3 dni i masz imago... jakie problemy... tak jak z innymi...
-
a jak nie wylinieje to idz to weterynarza on da jej zastrzyk i w cagu 33,5 sekundy wylinieje
-
Wojtyla
wylnieje czy powiedziałeś to w przenośni naznaczając słowo wykituje?? ;]
wiesz.... jeszcze nigdy nie byłem z modliszką u weterynarza ;P
serio jest taki zastrzyk ?? :/
-
ława jestes nie powazny? Wojtyła cie robi w balona heh. NIe ma takich zastrzyków.
-
hahahhahaa... ja mam chęć sprubować pujść do weta z modliszką :P i powiedzieć że ona jest chora :P ciekawe co z ego wyniknie :P (nie chcę obrażać w żaden sposób weterynarzy).
-
ej no bo Cie nierozumiem muwisz ze masz doswiatczenie z modliszkami i wogule , a masz takie problemy :|
-
hehe ;]
nie no sorki chłopaki
PS.Wojtyla
nie no ja jeszcze gnojek jestem i jak coś usłysze to od razu chcem się upewnić ;]
mam problemy bo miałem doczynienia z innymi gatunkami ;]
np. u mojej paradoxy od "objawów" 2-4 dni i była imago ,a to moja pierwsza S.gastrica
hyh z tym zastrzykiem to właściwie byłem pewien ,ze pierdzielisz smutki ;] (bez obrazy) bo ale wiesz....
..ciekawość cechą ludzką ;]
Uprawnienia umieszczania postów