-
wielkosc terra
trzymam moja gastrice <jakies 3,5 sm dlugosci > w sloju o wymiarach wys.ok.30 cm. srednica ok.20 czy moze byc tak ze jest za duzy? przedwczoraj przeszla w nim prawidlowo wylinke...na podloze dalem mieszanke piasku drobnego i torfu, wstawilem korzonek i pare swiezych listkow co Wy na to?
pozdrawiam
-
Re: wielkosc terra
Moze być za wysokie i może mieć problem ze znalezieniem pokarmu, bo wiekszość czasu będzie spędzała w wyższych partiach terrarium. Do wylinki imaginalnej idealne.
-
Moja modlicha gwnejska obecnie w stadium nimfy (badz subimago jak kto woli) mieszka sobei w terra 15 szer. 15 gle. i 17 wys. Obecnie ma 5 cm cialka czy moge ja zostawic w tym terra czy musze przenisc przed wylinka:>??
-
NA wszelki wypadek lepiej przenieś żeby mogła znaleźć odpowiednie miejsce na przejście wylinki ;P
-
Powinna przejsc bez problemow, ale jak chcesz byc przezorny to daj do 5cm wyzszego.
-
Jesli nie chcesz, by przeszla ja za nisko- wywal, gdy bedzie sie do wylinki szykowac, caly wystroj i poloz siateczke na suficie (upewnij sie tez, ze bedzie mogla potem siedziec na scianie- musza siedziec odwlokiem w dol na pionowej powierzchni zeby prawidlowo "napompowac" skrzydla).
-
ok...... na wszelki wypadek zwiekrze zeby miec pewnosc ze bez problemu przejdzie wylinke.
Uprawnienia umieszczania postów