Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: wielkosc terra

anarchous
    Guest

wielkosc terra

trzymam moja gastrice <jakies 3,5 sm dlugosci > w sloju o wymiarach wys.ok.30 cm. srednica ok.20 czy moze byc tak ze jest za duzy? przedwczoraj przeszla w nim prawidlowo wylinke...na podloze dalem mieszanke piasku drobnego i torfu, wstawilem korzonek i pare swiezych listkow co Wy na to?
    pozdrawiam

PULSAR
    Guest

Re: wielkosc terra

Moze być za wysokie i może mieć problem ze znalezieniem pokarmu, bo wiekszość czasu będzie spędzała w wyższych partiach terrarium. Do wylinki imaginalnej idealne.

wh6fxe
    Guest

Moja modlicha gwnejska obecnie w stadium nimfy (badz subimago jak kto woli) mieszka sobei w terra 15 szer. 15 gle. i 17 wys. Obecnie ma 5 cm cialka czy moge ja zostawic w tym terra czy musze przenisc przed wylinka:>??

Lukas_d2005
    Guest

NA wszelki wypadek lepiej przenieś żeby mogła znaleźć odpowiednie miejsce na przejście wylinki ;P

PULSAR
    Guest

Powinna przejsc bez problemow, ale jak chcesz byc przezorny to daj do 5cm wyzszego.

Saurus
    Guest

Jesli nie chcesz, by przeszla ja za nisko- wywal, gdy bedzie sie do wylinki szykowac, caly wystroj i poloz siateczke na suficie (upewnij sie tez, ze bedzie mogla potem siedziec na scianie- musza siedziec odwlokiem w dol na pionowej powierzchni zeby prawidlowo "napompowac" skrzydla).

wh6fxe
    Guest

ok...... na wszelki wypadek zwiekrze zeby miec pewnosc ze bez problemu przejdzie wylinke.

Uprawnienia umieszczania postów