-
Re: wasze rekordy:))
tak, racja - pomylilem gatunki - sorry :P
chodzilo mi o cos innego...
nazwy nie pamietam
-
co sie tu gieje macie pisac swoje rekord a nie max wielkosci modliszek;dd
-
rekordem (właściwie nie moim :] )
jest Sphodromantis Gastrica mojego kumpla o której nie tak dawno pisałem na forum
niedługo chyba będzie l7
moze nie jest wybitnie długa bo ma okolo 8cm
ale tak jak pisałem jej odnóża chwytne.....
tego się nie da opisać to trzeba zobaczyć :]
Myślę że dała by rade myszy przy takich odnóżach .... (pewnie ma niezłą siłę ;] )
co dziwne ,że ona w ogóle nie "chodzi" na nich
tylko ma je zawsze poddniesione do góry i złożone i tak "biega"
te odnóża mają ciemniejszy kolor niż reszta jej ciała no i są : grube , mocne ,silne , wielkie . Napewno widzieliście mniej więcej jak wyglądają odnóża Imago gastricy.No to te są kilka razy większe (jak ona je unosi :/ )
-
JA CHCE FOTE!!! Pociągają mnie duże rzeczy ;P
-
-
Tak, L7 ma 8 cm, chyba nie u gastricy, 8 cm to ma duza dorosla samica. I te odnoza chwytne... wydaje mi sie, ze ostro koloryzujesz. A moze to nie gastrica? Wiem, ze wielkie odnoza chwytne ma np. Cilnia humeralis, ale one sa nawet nieco mniejsze niz gastrice. Daj tu jakies zdjecie tej modlichy.
-
Zamieść zjęcie jeśli to prawda, to dowiemy się jaki to gatunek. Coś powątpiewam w te rozmiary...
-
Jak dorwę aparat to zrobie fotki wylince Cilini humeralis z L6 na L7 ! Zobaczycie jakie to ma wielkie odnuża chwytne :P
-
no ale dalej cos malo tych waszych rekordow prawie kazdy czyta ale jakos nikt nie pisze co sie dzieje z wami;d
-
Plistospilota guinennsis 14,5 cm. Az sam nie wierze!
Hierodula patellifera 7cm
hierodula membranacea prawie 12 cm brakuje okolo 1-2mm
od poczatku byla taka duza i silna bo jedna ktora byla w tym samym terra z nia tylko w odzielnych pomieszczeniach chorowala na chorobe ochow a ona nie zarazila sie!!!
Uprawnienia umieszczania postów