Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Kurcze - rozmnazanie :(

Mieszany widok

Matmike
    Guest

Kurcze - rozmnazanie :(

Hey
    Sluchajcie chce mi sie plakac - kupilem samca i samice imago ok 3 tygodnie po wylince i juz czwrty raz probowalem je rozmnozyc - dzis samiec siedzial na samicy (polozylem go) i nic siedzil pare min az jej na glowe wchodzi.Kurcze potem polozylem go za samica i byl juz ciekway i podchodzil - samicy konczyla swierszcza i zabralem samca bo bal;em sie ,że jak skonczy swierszcza to zaatakuje samca wchodzacego - co mam rozbic zostawic je porostu w s[pokoju ? Co mam robic ?

Black Rider
    Guest

Re: Kurcze - rozmnazanie :(

Ja na Twoim miejscu bym wpuścił za ok.2 dni oba do jednego terrarium na jedna noc ;]
    Jesli sie uda to sie uda, jesli nie to trudno,masz tylko samca do stracenia.

kaczi
    Guest

hehehe
    ja juz jednego stracilem;/
    mysle ze jego nastepcy uda sie zaplodnic samiczke
    a problem mialem identyczny jak Ty
    tez nie raz siedzial na niej no ale co z tego jak na takim siedzeniu sie konczylo
    w koncu zaryzykowalem i wsadzilem je do jednego pomieszczenia
    i zostala mi tylko samica:P (no i ten samiec ale dzis mija dopiero tydzien od wylinki imago wiec musi jeszcze troche poczekac)

Saurus
    Guest

Moj kopulowal po 6 dniach od wylinki (28 stopni C). Mowiles, ze kladles go od razu na samicy- nie kladz go na niej, ale posadz normalnie, pare cm za nia, i dotykajac koncowek skrzydel zmus go do wejscia na samice. U mnie skutkowalo.

modliszka
    Guest

Radzę Ci najpierw postawic samca terra obok terra samicy, jeżeli samiec wyczuje feromony wydzielane przez samice i zobaczysz, że podlatuje bezwładnie w terra to znaczy ze sie 'napalił' i mozesz zacząć operację "Kopulacja".Daj samicy dwa swierszcze a 3 daj przed wpuszczeniem samca, tak zeby była zajeta jedzeniem.Powinno Ci wyjśc.

Powodzenia ! ;-].

piteer
    Guest

samica wcale nimusi ciagle jesc...
    wystarczy ze bedzie najedzona poloz 20cm za nia samca i delikatnie dmuchaj w od tylu.
    co do tego dotykania koncowek skrzydel to nie polecam! mozna bardzo latwo sploszyc samca. ( chyba ze sie ma juz pewna wprawe ,ale ostroznie!)

bedzie dobrze

Saurus
    Guest

U mnie modliszki siedzialy na lisciu juki wiec samiec nie mial jak pojsc w zla strone
    modliszka- skad wiesz, ze akurat 3 swierszcze? Moja samiczka zjadla doroslego karaczana Blaptica dubia i 2 swierszcze (do dzis nie wiem, gdzie to zmiescila ;-) )

modliszka
    Guest

Saurus powiedział tak na oko, nie powiedziałem ze koniecznie tyle. To był przykład, chodziło mi o to zeby nakarmic dobrze samice i dobrze by było gdyby samica jadła kiedy samiec zacznie akcje :].

Uprawnienia umieszczania postów