Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Hymenopus coronatus - warunki L1 w gore :)

Mieszany widok

Matmike
    Guest

Hymenopus coronatus - warunki L1 w gore :)

Witam
    bardzo bym prosil o opisanie mi najlepszych warunkow dla Hymenopus coronatus w stadium L1-L5 - chodzi mi o takie aby modliszka przezyla i rosla - nie chodzi mi o to aby jak najszybciej rosla i sie rozwijala tylko tak aby przezyla :P Z gory bardzo dziekuje i serdecznie pozdrawiam

leviatan
    Guest

Re: Hymenopus coronatus - warunki L1 w gore :)

Po co Ci to? Masz do nich dostęp? Z tego co się orientuję narazie ich nie kupisz ! Więc informacje są zbędne ! Ale jeśli chcesz poszukaj na www.modliszki.com

PULSAR
    Guest

25 C, lekko wilgotne podloze i ew. spryskiwanie delikatne po ściankach co 1-2 dni. Wilgotnosc moze byc nieco nizsza dla podrostkow, tylko u L1/L2 trzeba uwazac zeby nie spadala za bardzo bo moga utknac w wylince.
    Pokarm - muszki owocowki, wyleg swierszcza itp. - straszne zarloki

dr1zzt
    Guest

Pamietaj tylko zeby "stopowac" w rozwoju samce (mozna wyseksowac juz przy l3), gdyz przechodza 2 wylinki mniej niz samica (6 jest finalna dla samca).. to jeden z powodow niedostepnosci mlodych na rynku i ceny
    Z wilgotnoscia troche sie nie zgodze z Pulsarem, wlasnie u mlodych tego gatunku jest wazna i nalezy ja trzymac w bardzo wysokiej nawet 90% zwlaszcza na etapie l1-l2.
    Jezeli chcesz "przyspieszyc" samice w rozwoju to trzymaj ja w temperaturze powyzej 30C
    - mozesz miec doroslego owada w 4 miesiace

dr1zzt
    Guest

errata "Z wilgotnoscia troche sie nie zgodze z Pulsarem"
    Z wilgotnoscia to sie zgodze z Pulsarem"
    Ta godzina :/

Matmike
    Guest

leviatan ja juz mam zamowione dwa okazy tego gayunku :P zobacz w dziale zdjecia - jest przedstawiona samica z kokonem i gosciu szuka klijentow na mlode - ja juz jestem na liscie :P

Melissa
    Guest

Matmike jesteś pewien, że chcesz zamówić te modlichy....?? Nie umiałeś utrzymać przy życiu nawet młodych gastric....

leviatan
    Guest

Poważnie się zastanów, bo nie jest to łatwy gatunek w hodowli ( i do tego jeszcze strasznie drogi ) lepiej pohoduj troche "łatwiejsze" gatunki a do tego czasu to już w Polsce będzie bardzo dużo coronatusów.

ława
    Guest

eeeee.....
    ja bym nie chciał nic mówić
    ale inni popisali ,że nie mogłeś utrzymać przy życiu Gastricy :/

s.gastrica "...gatunek bardzo łatwy w hodowli i polecany dla początkujących hodowców..."

nie chciałbym nic mówić ,ale .....
    ...no nic powodzenia w hodowli ;]

ale skoro gastric nie przetrzymałeś to wątpie żeby...no nie peszmy ;]...
    tylko przygotuj sobie sporo kasy bo drogie one są....lepiej sobie kup 4gastrice+4terraria+karmówka i jeszcze ci zostanie :P ,a tak to po coronatusach bedziesz "płakał" jak padną :P

Matmike
    Guest

Melissa masy racje ,ale wiem dlacyego mi padlz + ya duya wilgotnosc + mial ok 90 i to je je zabilo :/

Uprawnienia umieszczania postów