-
Modliszka w bursztynie !
Kilka tematów niżej pisałem o p. walhbergii, która już dzisiś wiem - że zdechła. Ponieważ nie chcę stracić tej piękności czy da się ją zatopić w bursztynie? Jeśli tak to gdzie można coś takiego zrobić? Czy można coś jeszcze zrobić z takim maleństwem - L4 ?
-
Re: Modliszka w bursztynie !
Mozesz ja zatopic w topionym szkle tak mam zamiar zrobic z moim zdechlym skorpionem.
-
eeee
lol
stary bursztyn jest bardzo drogi
mówie o prawdziwym bursztynie a nie plastiku koloru pomarańczowego który stoi po 2zł (taka piramidka albo cuś) na straganie nad możem
np.w krakowie jak byłem mały zobaczyłem zaj....krokodylka z bursztynu taki miał długosć może 5cm??ale to góra i wiesz ile kosztował??
60pare złotych ;]
-
Skąd wziąć topione szkło ???
-
Mi tesz na to pytanie mi nie odpowiedzieli ale sadze w ttym czyms gdzie robia szklaki itp..:d
-
Ale wymyślacie...przeciez szkło sie topi w bardzo wysokiej temperaturze. Modlicha, skorpion, czy cokolwiek innego spali sie przy kontakcie z nim. Mozesz zalać jakąś żywicą , ale nie sądze zebyś uzyskał jakiś sensowny efekt.
-
co do modliszki to nie wiem
ale skorpion to jest inne wyjście
możesz go po prostu ususzyć i postawić sobie gdzieś na karytce papieru czy coś
ja tak zrobiłem jak byłem mały z moim rakiem z akwarium a moja siorka z krabem któy ją uszczypnął we włoszech
ze skorpionem nie prubowałem ale powinno się udać :/
-
Modliszke tak samo mozesz ususzyc, pseudocreobotra znakomicie sie do tego nadaja. Ale jak sie nie pospieszysz to nie bedzie sie juz do niczego nadawac.
-
Już zapóźno... ale czy takie maluszki (L4) można ususzyć?
-
Ja suszylem imago, wiec z maluszkami tym bardziej nie bedzie problemu.
Uprawnienia umieszczania postów