Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Mieszkanko dla dwóch Tazanii

mati87
    Guest

Mieszkanko dla dwóch Tazanii

Mam do zagospodarowania taką tube plastikową jaka jest w zalączniku ( 30 cm długa i średnica 10 cm)myslałem na przerobieniem jej na dwa mieszkanka przecięciu w połowie i na sufit danie gazy a w środku już wedle uznania. ciekawi mnie do jakiego stadium tanzanikom to wystarczy, co myślicie może wy byście inaczej to zrobili

Igor6
    Guest

Re: Mieszkanko dla dwóch Tazanii

Według mnie długosc terrarium w którym trzymamy modliszki powinna byc przynajmniej 2 razy taka ja długosc modliszki (chyba tez cos takiego gdzies czytałem) Czyli w przypadku Spadromantis sp. Tanzania to do jakiegos L4 moze L5. Co do wysokosci jak dla takiego L jest odpowiednia, nawet bym powiedział ze za duza A własnie modliszke do takiego czegos powinienes ulokowac dopiero w czasie lub po L4 (WEDŁUG MNIE )

mati87
    Guest

no no bo raczej jedzonko miała by trudno znaleźć taka mała biedula, ale chyba było by dobre takie terr 15 cm wys i 10 cm szerok

Black Rider
    Guest

Mozna ld amodliszek do L7 przy gastricy itp.
    Ale nie lepiej dac cos wygodniejszego ?

Igor6
    Guest

L7 sa juz za dłuze zeby dawac je do za małego pojemnika hodowlanego (chodzi mi o ta rurke) mysle ze L6 to taki jakis mniejszy osobnik w ostatecznosci.

leviatan
    Guest

Gdzie takie cudo można kupić i za ile ?

mati87
    Guest

to jest pojemnik po tzw czubie na choince zamiast gwiazdy, w biofilu mój brat mówi ze są podobne za 4 zł takie 15 cm na 10

Uprawnienia umieszczania postów