-
tak czy nie?
26.05 stałam się posiadaczką pięknego maleństwa L2(podobno,tak powiedział koleś w zoologicznym) czy od tego czasu mogła przejść już kolejną wylinkę,a ja tego nie zauważyłam? czy po przemianie nie pozostaje żaden dowód, tzn. jakiś kawałek starej powłoki czy coś w ten deseń...?
-
Re: tak czy nie?
zostaje cała stara skórka, powinna wisieć u góry pudełka, lub leżeć na podłożu. Co to za gatunek?
-
gastrica...ale ja nic nie widziałam.czy to mozliwe,że ona tak długo nie miała wylinki, prawie 2 tygodnie i w ogóle nie jest ospała, żywo reaguje na świerszcze, raz nawet 3 zjadła bo niechcący 3 mi wpadły do terrarium i ona je pożarła jak szalona.
-
a moze to nie L2 ?
jak masz mozliwosc to zrub foto. W czym ja trzymasz ?
a pozatym modliszka po wylince jest troche wiekrza
-
Skoro jest glodna to karm do oporu. Jezeli mialaby linieć TO BY NIC NIE JADLA.
-
niekoniecznie :P
ja moje L1 karmilem wieczorem a rano juz byly L2
-
Moje L1 tez jadly rano a wieczorem były L2...
-
wiec z tego wynika ze male modliszki niekoniecznie musza nie jesc przed wylinka
-
Widocznie tak jest. Moje modliszki, zwlaszcza male robily strajk glodowy nawet 4 dni przed linieniem. moze zalezy to od czestosci podawanego im wczesniej jedzenia? Bo ja karmie do oporu nawet co 3 godziny
-
no ja tak często nie karmię,jeden świerszcz na dzień ale taki spory...zdjęcia nie mam możliwości zrobić bo nie mam odpowiedniego sprzętu, który by przybliżył tę małolatę.:-( chociaż wczoraj chciałam jej dać taką fajną małą gąsieniczkę(w sumie nie wiem czy taki pokar można jej podawać...)ale się jej wystarszyła.
Uprawnienia umieszczania postów