-
"Okaz" Gdańsk-przestroga dla właścicieli węży.
Chciałem przestrzec kolegów terrarystów, ktorzy chcialiby tam kupić mysz na karme dla swojego pupila. Ja niestety zdecydowałem się na to dzisiaj. Poprosiłem o złapanie myszki i nieopatrznie powiedziałem w rozmowie ze sprzedawczynią na jaki cel ją kupuje... Pani nie była pewna czy ma moralne prawo mi ją sprzedać, w koncu sprzedała... A przy kasie musiałem sobie jeszcze posłuchać... Kiedy poprosiłem o zrobienie otworów w kartoniku-" Po co , przecież i tak sie udusi..."-żenujące. Było jeszcze pare innych tekstów, które-co tu dużo mówić wyprowadziły mnie z równowagi... Pani najwyraźniej uważa, ze ktoś, kto karmi węża myszką, musi miec skłonnosci sadystyczne i chyba pomyslała, ze sprawia mi dziką radość oglądanie konającej myszy... Poczułem sie z tym raczej kiepsko...
No cuż, rozpisałem sie, troche z siebie wyrzuciłem(bo przezycie miłe nie było) a przy okazji, koledzy z Gdańska niech wiedzą, ze tam nie mówi sie po co kupuje się myszke.... Bo mozna zostać kiepsko potraktowanym i stracić troche czasu słuchając
żali...
aha, była jeszcze próba sprowadzenia rozmowy na tor po co ja trzymam takiego morderce w domu... ale sie nie udało, bo nie miałem ochoty na dalsze dyskusje...
-
Re: "Okaz" Gdańsk-przestroga dla właścicieli węży.
mam znajomego ktory ma sklep zoologiczny, i on nie sprzedaje myszek czy szczurkow na pokarm dla wezy!!
zalezy do jakiego sklepu trafisz!!
POZDROOO
~~LIŻ BENY??!!~~
-
Ok, wiadomo, ze niektórzy maja taką zasade i tyle, ale w tej sytuacji powinna jasno powiedziec, ze na pokarm nie sprzedają a nie komentować w nieprzyjemny sposób...
-
-
Trzeba było sie zapytać pani..... co musiała czyć biedna świnka, kiedy ona zajada się szyneczką, albo kurczczki - kiedy wcina np. skrzydełak w KFC....... (zakładam, że nie jest wegetarianką ).......
-
Matiik ale gdzie to było?
-
Było to jak w temacie, w części zoologicznej "Okazu" Na ul.Wita Stwosza w Gdańsku(koło pętli tramwajowej)
-
HEh , ja jak mówie ze dla węza to zawsze dają za pół ceny , królika za 30 zł nawet za 10 , mysz za 1zł...
-
u nas przyjmuja to normarlnie a na przeciwkojest maly sklepik zoologiczny w ktorym wazy mi pani weza
-
Wiesz co, ja tam byłem złotym klientem u panów od akwarystyki (byłem z nimi na Ty więc oni są spoooooooooko ale babki to inna bajka).Też miały problem jak kupowałem gupiki jako początek hodowli pokarmu dla aksoli i była kicha ale szanowni panowie mnie poratowali
Uprawnienia umieszczania postów