Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: co to za gatunek

Pulek
    Guest

co to za gatunek

co to za gatunek i ile moze żyć imago??

PULSAR
    Guest

Re: co to za gatunek

Po tak malo dokladnym zdjeciu nie oznaczymy. Pewnie jakis sphodromantis, zrob zdjecie z przodu, boku i z góry. Stawiam na sphodromantis viridis (Egipt), ale za slabe zdjecie zeby byc pewnym, zdecydowanie za slabe.
    Daj tez znac od kogo kupiles, moze sie przydac; w sumie dziwne ze nie zapytales co kupujesz
    Czekamy(y) na lepsze zdjecia

Pulek
    Guest

kupiłem ją od Czech i wiem tylko że jest to Sphodromantis więcej nie powiedział. A fotke zrobie dzisiaj i zamieszcze.

Pulek
    Guest

Mam słaby aparat ale powinno coś widać. Dzieki

Pulek
    Guest

i jeszcze to. Jeżeli za mało to dajcie znać.

Predator
    Guest

To samiec, będzie żył kilka tygodni.
    Co do gatunku to nie moge byc pewien bo ze Sphodromantisów hodowałem tylko gastrice

bolek
    Guest

jak dla mnie samica - dwa misiące żyła Sp.sp. ale chyba mogłaby dłużej (coś się jej stało pod koniec)

PULSAR
    Guest

TO oczywiście SAMICA, stawiam na sphodromantis viridis, jest pewnie duza, z 9cm, i jezeli to ten gatunek to ma 3 jasne plamki po wewnetrznej stronie odnozy chwytnych, sprawdz.

Pulek
    Guest

Pulsar nie ma tych kropek o których piszesz. Cała jest cielistego koloru a odcień brązowy jest tylko na odnóżach chwytnych , lecz nie w postaci kropek. Wyśle ci zdjęcia na GG.

PULSAR
    Guest

wyslij mi na mkrolewicz@o2.pl zdjecia odnozy chwytnych i pronotum (tej "szyi").

Uprawnienia umieszczania postów