Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Terrarium z 5litrowej butelki ?

Matmike
    Guest

Terrarium z 5litrowej butelki ?

Hey
    Czy dla s.gastrica imago/sub imago nadaje sie terra z butelki 5 litrowej - wiele osob mowi ,że tak - tylko mam problem. Nie wiem jak taka butelka powinna bys [przerobiona na terra - nacie dlamnie jakies porady ,ale fotki gdzie przeciac itp ? Z gory bardzo dziekuje i serdecznie pozdrawiam

Lukas_d2005
    Guest

Re: Terrarium z 5litrowej butelki ?

Według mnie normalnie Odciąć górę tak żeby była większa powierzchnia,przykryć dobrze gazą(oczywiście przmocować gumką) i urządić tak jak zwykłe terra
    Ale jeśli cośźle mówie to poprawcie mnie oczywiśćie :P
    Pozdro

leviatan
    Guest

ucinasz w miejscu gdzie jest najszersze miejsce w górze butelki ! Przykrywasz gazą, przymocować gumką, torf na dno możesz dodatkowo porobić dziurki jeszcze w plastyku. Urządzasz jak normalne terra. Wymiary są takie same jak terra, tylko wygląda troche kiepsko... wole szkane terra...

Lukas_d2005
    Guest

Taaaa....ale se choduj w szklanychterrariach np koło 20-30 modliszek ciutke kaski upłynie z kieszeni :]

leviatan
    Guest

ale przynajmniej ładnie wygląda,a nie jak skle z mineralną 5 l :P

Matmike
    Guest

tak wiem to lepiej wyglada - ja i trak zawsze sie nastawiam aby schludnie bylo - to bedzie tylko tak przes chwile - i tak mam ze sklepu spozywszego takie pudelka na zlodyche o wymiarach butelek tylko naermalne przezroczyste ! Takie jak w biofilu mozna bylo dostac dali mi za darmo

Uprawnienia umieszczania postów