Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Rozmnożenie popa sp?

leviatan
    Guest

Rozmnożenie popa sp?

Czy trudno rozmnożyć popa sp?

dr1zzt
    Guest

Re: Rozmnożenie popa sp?

Liczba mlodych (a raczej jej brak) dostepna do kupienia w Polsce powinna Ci wystarczyc za odpowiedz.

kudlaty
    Guest

Ten gatunek nie jest trudny w hodowlii i jego rozmnożenie nie nastręcza kłopotów.
    Czasami bywa problem ze złą inkubacją kokonu(ale nie jest to częste).

kudlaty
    Guest

To że jakiegoś gatunku modliszki nie ma do kupienia w PL nijak nie świadczy o jego trudności w rozmnażaniu....

leviatan
    Guest

mam nadzieje że mi się uda mam samca i samicę oboje subimago

PULSAR
    Guest

Ale w tym przypadku okazalo sie, ze jednak nastrecza problemy. Jakies półtora roku temu bylo ich sporo na rynku, bo zarówno ja, jak i king sprzedaliśmy ich razem z 250sztuk. JA zrezygnowalem z hodowli, ale widze ze tych co sprzedalismy nikt nie rozmnozyl albo zrobili to nieliczni bo teraz rzeczywiście ciężko je dostać. Dr1zzt na pewno o tym wiedzial piszac to.

Poza tym nie wiem czym jest to spowodowane ale zauwazylem ze sporo osobnikow, zwlaszcza samic pada na zatrucie pokarmowe, charakterystycznie przy tym smierdzac...

dr1zzt
    Guest

Tak, wiedzialem o czym pisze (znajomi probowali rozmnozyc, majac duza przewage samcow i nici).
    To samo jest z ostatnim pokoleniem Plistospilot. Byl przypadek ze zaden z 5(!) samcow nie mial ochoty na samice..

dr1zzt
    Guest

..ale oczywiscie zycze Ci powodzenia, niezaleznie od tego co napisalem. :]

psg2500_lukasz
    Guest

moje samce Popa nie chcialy w ogole kopulowac, rozmawiajac z innymi hodowcami z zagranicy dowiedizalem sie ze u tego gatunku wlasnei samce nie sa chetne do kopulacji

tomi666
    Guest

ja mialem 4 samce i jedna samice i nic. 3 uciekaly zawsze, a jednego zostawilem z samica i wyszedlem. po powrocie zastalo z niego tylko skrzydelko
    ale wiem ze nic nie zdzialal, bo sie nic nie wyklulo

a swoja droga to fajne modlichy, chcialbym je znowu !!!

Uprawnienia umieszczania postów