Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: gastrica kopulacja

algirdas
    Guest

gastrica kopulacja

Czy karmienie samicy podczas kopulacji jest dobrym pomysłem? Może bedzie mniejsze prawdopodobieństwo że zje samca?

Druga sprawa to na czym polega dojrzewanie płciowe samicy po ostatniej wylince - chodzi o wykształcenie gonad, wyprodukowanie gamet czy jedno i drugie?

Mój samiec już kopuluje kilkanaście godzin, ale nie wiem czy jego partnerka jest aby na pewno dojrzała...

Aha - i czy spermatofor zawsze jest widoczny?

kaczi
    Guest

Re: gastrica kopulacja

wiele osob karmi samice w trakcie kopulacji (lub do syta przed kopulacja)

kudlaty
    Guest

Jeżeli samica dopuściła samca do kopulacji to generalnie znaczy, to że jest już do niej gotowa. Karmienie podczas kopulacji może pomóc a na pewno nie zaszkodzi. Spermatofor jest rzadko widoczny przy kopulacji.

Saurus
    Guest

Fakt, za to ja ostatnio po drugiej kopulacji moich gastric samica odrzucila mi spermatofor na reke jak ja wyjmowalem :P Mam nadzieje, ze pierwsza kopulacja wystarczyla, chociaz pewnie jeszcze bede dopuszczal- dla pewnosci

algirdas
    Guest

no i niestety...

Jak podałem samicy muchę to kopulacja została przerwana...

Samiec po chwili bezczynności odleciał. Załączam fotkę samicy parę chwil później. Jak myślicie - czy została zapłodniona? Może trzeba dopuścić jeszcze raz? Jeśli tak to kiedy to zrobić? Kopulacja trwała dokładnie 20 godzin.

algirdas
    Guest

inna fotka

PS: Czy istnieją w Sieci Światowej jakiekolwiek serwery na bezpłatne zamieszczanie zdjęć cyfrowych?

Saurus
    Guest

U mnie zauwazylem ciekawa rzecz- samiec z moja samica kopulowal krotko, dopuszczany wieczorem- rano juz tylko na niej siedzial, tak po prostu, najdluzej moglo to trwac 14 godzin (raz, jak mowilem, znalazlem spermatofor). Gdy dopuszczalem go do pozyczonych samic, z kazda z nich kopulowal od popoludnia do ok. poludnia, wiec o wiele dluzej. Moglo dojsc do przekazania spermatoforu, ale lepiej dopusc jeszcze raz.

Saurus
    Guest

A co do serwera- zatejestruj sie na www.imageshack.us, swietna sprawa.

Uprawnienia umieszczania postów